Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την δημιουργία της "Πελοποννήσου Web 2.0" παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Νικολάκου απαντώντας σε ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της αντιπολίτευσης Σωτήρη Παναγιωτόπουλου για την Ψηφιακή Σύγκλιση, κατά την συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.



Στο πλαίσιο αυτό αναδείχτηκε ο συντονισμός των ενεργειών της πρώτης αιρετής Διοίκησης για την δημιουργία των αναγκαίων δομών, σε επίπεδο λειτουργίας των υπηρεσιών, που θα αποτελέσουν το αντικείμενο της ψηφιακή ολοκλήρωσης. Η λογική ανάπτυξης αυτού του σχεδιασμού βασίζεται στην δημιουργία μιας απλής και κατανοητής από τους πολίτες ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα διευκολύνει την καθημερινότητα τους, χωρίς να περιπλέκει τους ίδιους και τις υπηρεσίες σε μια αέναη γραφειοκρατική περιπέτεια.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη είναι η ενδυνάμωση των υπαλλήλων που θα οδηγήσει στην εξυπηρέτηση των πολιτών, την διαφάνεια των λειτουργιών και τη διαμόρφωση μιας νέου τύπου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αποστολή του σχεδιασμού είναι να μεταφέρει τις υπηρεσίες στην νέα εποχή με όρους που είναι κατανοητοί από τους πολίτες και προσομοιάζουν σε απλότητα χρήσης στα δίκτυα κοινωνικής σύνδεσης και ενημέρωσης, στα οποία με μαζικότητα οι σύγχρονοι πολίτες συμμετέχουν και ενεργοποιούνται δραστικά.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η Πελοπόννησος Web 2.0 στο κέντρο του σχεδιασμού της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"