ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

15.11.08 Αναρτήθηκε από diogenis
“Τιμή σ’ εκείνους, που στη ζωή τους
όρισαν να φυλάττουν Θερμοπύλες”


35 χρόνια έχουν περάσει από τις ημέρες εκείνες του Νοέμβρη του 1973, όταν με πρωταγωνιστές τους φοιτητές, η ελληνική νεολαία και το συνόλου του προοδευτικού κόσμου όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στα τανκ της χούντας που λυμαίνονταν για 7 χρόνια την πατρίδα.
Το κυρίαρχο σύνθημα των ημερών ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εξέφραζε τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού ενώ οι νεκροί αγωνιστές του Πολυτεχνείου ήταν «το λίπασμα της Ελευθερίας». Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σηματοδότησε την πτώση της ξενόφερτης δικτατορίας και αναμφισβήτητα υπήρξε η πιο φωτεινή πράξη αντίστασης σε μια σκοτεινή επταετία για τον τόπο. Η 17η Νοεμβρίου του 1973 δεν αποτελεί μόνο ένα χρονικό ορόσημο αλλά πολύ περισσότερο ένα διαχρονικό σύμβολο των νεανικών αγώνων και διεκδικήσεων, αντίστοιχο με εκείνο του Μάη του ΄68 στο Παρίσι. Οι γενιές του ΄60 και του΄70 με εφαλτήριο τα πανεπιστήμια έγιναν οι πρωτοπόροι των μαζικών διεκδικήσεων όλων των λαών για αυτοδιάθεση, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Σήμερα, τα μηνύματα των νεανικών εκείνων εξεγέρσεων παραμένουν επίκαιρα. Η μονόπλευρη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιτείνει την ύπαρξη ενός κόσμου με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικές ταχύτητες. Ενώ η ειρήνη, η δημοκρατία και οι ατομικές ελευθερίες καταστρατηγούνται άλλοτε με «παγκοσμιοποιημενες» προπαγάνδες που χωρίζουν τους λαούς «στους καλούς και τους κακούς».
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στον αντίποδα αυτής της «παγκοσμιοποίησης» προβάλει την ανάγκη της παγκόσμιας αφύπνισης των νεανικών συνειδήσεων στην κατεύθυνση της αυτοδιάθεσης των λαών, του εκδημοκρατισμού και της ειρηνικής συνύπαρξης. Γιατί… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Κορινθίας
(neolaiapasokkorinthias.blogspot.com)
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ"