ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

30.11.08 Αναρτήθηκε από diogenis

Η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για το θέμα των κολεγίων θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2009, λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις των ΑΕΙ, όσο και των αντίστοιχων επαγγελματικών ενώσεων, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως αυτό δεν σημαίνει «ότι κάποιος που τελείωσε ένα κολέγιο στην Ελλάδα και πήρε πτυχίο από ξένο ομοταγές και αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, αυτομάτως μπορεί να έχει επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα».
Τα φίλτρα αυτά «είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και να προετοιμάσουμε το διάστημα που ακολουθεί» όπως σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης στην Απογευματινή της Κυριακής, αλλά γενικά, ο υπουργός περιγράφει πως «θα έχει δύο δρόμους να διαλέξει είτε να παρακολουθήσει μαθήματα και να δώσει εξετάσεις αξιολόγησης μετά από κάποια χρονικό διάστημα, είτε να κάνει κάποια χρόνια πρακτική άσκηση για να συμπληρώσει τις γνώσεις του και την επάρκειά του, προκειμένου να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα».
Για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός λέει ότι «πρέπει να διευκολυνθεί» και ότι ξεκινά ο διάλογος για αυτό. Διευκρινίζει όμως ότι αυτό δεν σημαίνει «ότι δεν θα υπάρχει αξιολόγηση του μαθητή πριν από την κατάταξή του σε κάποια επιστημονική σχολή της αρεσκείας του».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ"