ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ

20.2.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Με χειροδικίες γράφτηκε ο… επίλογος του συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Θεσσαλονίκη.
Στην κορύφωση της έντασης χθες το βράδυ και ενώ γίνονταν ψηφοφορίες και ενστάσεις για τα ψηφίσματα… ανταλλάχτηκαν γροθιές και χαστούκια.
Σε μια από τις σκληρές «αντιπαραθέσεις» συμμετείχαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γρηγ. Φελώνης (Αθήνα) και Χρ. Μιχαλάκης (Τρίκαλα).
Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ στην ανακοίνωση της αναφέρεται σε «πρωτοφανείς», όπως τους χαρακτηρίζει, «τραμπουκισμούς, αγριότητες, επικίνδυνες χειροδικίες και προπηλακισμούς». Κατηγόρησε «για όλα αυτά την παράταξη του ΠΑΣΟΚ», «η οποία», όπως υπογραμμίζει, «επιχείρησε απροκάλυπτα να πλαστογραφήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με το οποίο η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης ενέκρινε το ψήφισμα» (αυτό που ως σχέδιο κατατέθηκε από την πλειοψηφία). Οι καταγγελίες στράφηκαν «προσωπικά εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα».
Ο κ. Μίχας είχε αμφισβητήσει νωρίτερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ενώ βρισκόταν στο βήμα τού έκλεισαν το μικρόφωνο. Τελικά κατατέθηκαν τρία διαφορετικά σχέδια - ψηφίσματα.Οι παρατάξεις εξέδωσαν τρία ξεχωριστά ψηφίσματα για τα ίδια προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Η έλλειψη προσωπικού, η ανεπάρκεια πόρων και οι αρμοδιότητες είναι τα τρία καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομαρχίες.Οι νομάρχες που πρόσκεινται σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ τα επισήμαναν, αλλά με διαφορετική διατύπωση ο καθένας στα ψηφίσματά τους. «Εχουμε 80 επόπτες για 180.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», είπε ο νομάρχης Αθήνας κ. Γιάννης Σγουρός.
«Είμαστε οι Φιλιππινέζες του υπουργείου Παιδείας. Ξοδεύουμε τουλάχιστον το 50% των κονδυλίων των έργων για μισθώσεις - συντηρήσεις σχολείων και για τη μεταφορά των μαθητών, και δεν έχουμε χρήματα να συντηρήσουμε τους δρόμους μας», τόνισε ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής. Παρόμοιες δηλώσεις ακούστηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα των 600 συνέδρων που μετείχαν στο 13ο συνέδριο της ΕΝΑΕ. Η κατάληξη βέβαια είναι η ίδια. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση νοσεί και χρειάζονται ριζικές αποφάσεις. Πάντως από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος, σύντομα θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τον κώδικα λειτουργίας των νομαρχιών ο οποίος θα λύσει πολλά προβλήματα των αρμοδιοτήτων του θεσμού.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ"