QUO VADIS ΠΕΥΚΙΑΣ?

18.5.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΑ
Την περασμένη Κυριακή το Τοπικό Συμβούλιο Νέων συμμετείχε στην συγκέντρωση της κίνησης «Πολίτες για την σωτηρία του Πευκιά». Θεωρούμε πως είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσουμε για τους λόγους της συμμετοχής μας.
Πρώτιστα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συγκέντρωση της Κυριακής δεν ήταν σε καμιά περίπτωση «αντίσυγκέντρωση» ενάντια στο Περιβαλλοντικό τριήμερο που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή. Το λόγου το αληθές αποδεικνύει η παρουσία, στελεχών και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Πρόκειται για μια κίνηση δίχως αντιπολιτευτικά κίνητρα. Οποιαδήποτε εκμετάλλευση για μικροπολιτική θα ήταν άσκοπη και άκαιρη, ιδιαίτερα για το σημαντικότερο φυσικό στοιχείο του Δήμου μας.
Είναι ένα θέμα όπου η δημαγωγία και ο λαϊκισμός δεν χωρούν και δεν συντελούν πουθενά. Προερχόμενη απο δημότες όλων των παρατάξεων και κυρίως από δημότες οι οποίοι προβληματίζονται για τον τόπο, η κίνηση δεν στοχεύει στο να πλήξει πολιτικά την δημοτική αρχή αλλά να την παρακινήσει να δράσει.
Η συμμετοχή μας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών και πειραματισμών από όλες τις πλευρές. Η ευθύνη μας είναι ιστορική για δύο λόγους, πρώτον, διότι οι μεγαλύτεροι υποχρεούνται να διαφυλάξουν ως «κόρη οφθαλμού» τον Πευκιά και να τον παραδώσουν ως παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά και δεύτερον, διότι οι νεότεροι με την σειρά τους οφείλουν να δείξουν ότι ανήκουν σε μια κοινωνία η οποία δεν εκτρέφει μια παθητική νεολαία, αλλά αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της δράσης.
Από την πρώτη στιγμή νιώσαμε ότι αναλωνόμενοι αυστηρά στο θέμα της βαμβακίασης θα χάναμε κυριολεκτικά το δάσος. Εν προκειμένω «το δάσος» είναι η εφαρμογή της διαχειριστικής μελέτης και η τήρηση της από την Δημοτική Αρχή. Δεν είμαστε γεωπόνοι, ούτε δασολόγοι ώστε να ζητήσουμε επιτακτικά την άμεση εφαρμογή μιας εκ των προτεινόμενων λύσεων αναφορικά με την βαμβακίαση.
Για εμάς το βασικό ζήτημα είναι να εφαρμοστεί η διαχειριστική μελέτη και αντιμετωπιστούν συνολικά όλα τα προβλήματα του Πευκιά. Δεν χρειάζονται αγκυλώσεις και οχυρώσεις πίσω από φληναφήματα και αστήρικτα επιχειρήματα, χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική ηγεσία, η οποία στο θέμα της προστασίας του Πευκιά θα έχει την στήριξη όλων των πλευρών και όλων των πολιτών.

Εκ του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ξυλοκάστρου
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Μαντζίκος
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "QUO VADIS ΠΕΥΚΙΑΣ?"

  1. Ανώνυμος Said,

    Ο κος. Ευάγγελος Μιχελάκης, ερευνητής πανεπιστημίου του Καναδά έχει ανακαλύψει οτι μια συγκεκριμένη ουσία μπορεί να καταπολεμήσει πολλές μορφές καρκίνου ακόμα και σε τελικά στάδια. Η ουσία που ονομάζεται DCA έδειξε οτι κατάφερε να μειωσει ή και να εξαφανίσει πλήρως καρκινογόνους όγκους σε ιστούς και ποντίκια και πλέον χορηγείται πειραματικά και σε ασθενείς που έχουν προχωρημένα στάδια καρκίνου με ήδη θετικά αποτελέσματα. Το κόστος παραγωής αυτή της ουσίας; μηδαμινό, φτηνότερο και από την ασπιρίνη.
    Φανταστείτε την αγωνία και την ευγνομωσύνη εκατομμυρίων πασχόντων ως προς το μεγάλο έργο στο οποίο έχει αφοσιώσει πλέον την ζωή του αυτός ο γιατρός.
    Και όμως η αλαζονεία της οικονομικής κυριαρχίας των μεγαλοεπιχειρήσεων ξαναχτυπά. Επειδή το DCA έχει παραχθεί εδώ και πολλά χρόνια για άλλους λόγους, πλέον δεν μπορέι να "πατενταριστέι" άρα μπορεί να παραχθεί από τον οποιονδήποτε και να πουληθει ελεύθερα. Κατα συνέπεια θα είναι και ένα πολύ φθηνό και εύκολα ανευρισκόμενο φάρμακο. Οι φαρμακευτικές εταιρείες που αποτελούν μια απο της πίο κερδοφόρες βιομηχανίες στον κόσμο, δεύτερες μετά από τις πετρελαϊκές, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον σε αυτή την ουσία αλλά θα κάνουν οτι είναι δυνατον να λασπώσουν την εύρευνα του κ. Μιχελάκη. Ο τζίρος από εκείνες τις χημειοθεραπείες, που έιναι αμφίβολο αν κάννουν περισότερο καλό από ζημιά, ανέρχεται στα δισεκατομμύρια δολλαρια ετησίως.
    Η διαδικασία εισαγωγής ενός φαρμάκου στην αγορά απαιτει κατα μέσο όρο μία πενταετέια ερευνών με κόστος άνω των 100εκ. δολλαρίων. Αυτήν την στιγμή ο κος. Μιχελάκης κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του Καναδικού κράτους και να λάβει οικονομική βοήθεια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ακόμα προέρχεται από δωρεές ανθρώπων που έχουν σωθεί ή πιστευουν στο έργο αυτό. Ως Ελλήν είμαι υπερήφανος για το έργο του κου. Μιχελάκη και θα κάνω ότι είναι δυνατόν να τον υποστηρίξω. Για περισσότερες πληροφορίες και δωρεές επισκεπτείτε την επίσημη πανεπιστημιακή σελίδα εδώ: http://www.depmed.ualberta.ca/dca/

    Posted on 18 Μαΐου 2009 στις 9:21 μ.μ.