Επιμένουν στον λιθάνθρακα...!

26.6.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης για την ενεργειακή στρατηγική της κυβέρνησης κατέθεσαν στη Βουλή 42 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το ερωτηματολόγιο με θέμα «Έρευνα του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Τομέα Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Σπύρος Κουβέλης αναφέρθηκαν στο ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε «υπό από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του υπουργείου Ανάπτυξης» και υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, κ. Μωυσή, γεγονός που αποτέλεσε και την αφορμή για την κατάθεση της σχετικής ερώτησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο λόγος που κάναμε αυτή την ερώτηση που υπογράφεται από τα μέλη του ΚΤΕ και ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ και ΚΤΕ Ανάπτυξης, συνολικά 42 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν αυτή την ερώτηση, είναι το ότι είδαμε μέσα στη διατύπωση των ερωτήσεων, κάποια ερωτήματα που ξανανοίγουν την ατζέντα του αν αυτή η κυβέρνηση πραγματικά εννοεί αυτά που λέει για την κατεύθυνση που δίνει στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αν εννοεί αυτά που λέει στις ανακοινώσεις του κ. Χατζηδάκη το ότι ο λιθάνθρακας έχει βγει από το ενεργειακό μίγμα και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά αυτή η συζήτηση, όπως επίσης κι αν εννοεί αυτά που λέει σχετικά με την πυρηνική ενέργεια» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

«Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη απέναντι στο υπουργείο Ανάπτυξης, απέναντι στον υπουργό, που υποστηρίζει με τις δηλώσεις του ότι δεν συζητά πια το λιθάνθρακα, ότι υποστηρίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όμως το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί από το υπουργείο λέει άλλα πράγματα» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Όπως είπε, το ερωτηματολόγιο έχει κατευθυνθεί σε «πολύ συγκεκριμένους νομούς, σε συγκεκριμένους δήμους και σε
συγκεκριμένους φορείς», ενώ απουσιάζουν εντελώς οι φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιμένουν στον λιθάνθρακα...!"