Ανύπαρκτη μεταρρύθμιση

8.8.09 Αναρτήθηκε από diogenis

Μετά τις "φωτιές" που άναψε το ΔΝΤ, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει έργο, προαναγγέλοντας το επιχειρησιακό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ύψους 630 εκ.ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στις δηλώσεις του έδωσε απάντηση στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ «για πολιτική του τριχίλιαρου».



«Τίποτα δεν είναι προεκλογικό, υλοποιούμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο υπουργός, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «αν δεν ονειρεύεται, λειτουργεί ανεύθυνα».

Όπως ανέφερε ο κ.Παυλόπουλος, το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, που χρηματοσοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει τέσσερις άξονες: αναβάθμιση διοικητικών υπηρεσιών, ανθρώπινο δυναμικό, πολιτική για την ισότητα και τεχνική υποστήριξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υλοποιείται και πρόγραμμα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς με έργα ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ποιό πρόγραμμα;

Απαντώντας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, είπε ότι "ο κ. Παυλόπουλος θα πρέπει καταρχάς να μας διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία". "Η Νέα Δημοκρατία το 2007 κατέβηκε στις εθνικές εκλογές χωρίς πρόγραμμα", τόνισε.

"Κατά δεύτερον, θα μπορούσε να μας πει τι εννοεί, διότι όσον αφορά στο ΕΣΠΑ και στα στοιχεία που έχουμε, η απορρόφηση μέχρι τις 9 Ιουνίου ήταν στο 1,44%. Επίσης στα δυόμισι χρόνια που Υφυπουργός ήταν ο κ. Παπαθανασίου δεν είχε απορροφηθεί ούτε 1 ευρώ. Δεν βλέπω λοιπόν πώς όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Παυλόπουλος ισχύουν" ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καρακλιούμη.

Με αφορμή εξάλλου την "μαύρη" έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών δεν αφήνουν περαιτέρω περιθώρια ωραιοποίησης της κατάστασης" και για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του ΠΑΣΟΚ για "ανυπαρξία κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ανυπαρξία στόχου".

"Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε στόχευση" είπε και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η ανατροπή αυτής της κατάστασης.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανύπαρκτη μεταρρύθμιση"