Την online και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση και διασταύρωση όλων των αποδείξεων και τιμολογίων που εκδίδουν οι επιχειρήσεις επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των εσόδων. Για το νέο αυτό ηλεκτρονικό σύστημα, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού. Η σχετική προκήρυξη για το νέο σύστημα αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να το παραλάβει εντός του έτους.

Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, που υπολογίζεται σήμερα στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, και αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου στην Κομισιόν τον Οκτώβριο ως ένα από τα διαρθρωτικά μέτρα, με στόχο να εξασφαλίσει παράταση για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμούν ότι με το σύστημα αυτό θα σταματήσει η έκδοση πλαστών τιμολογίων και θα καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ πιο αποτελεσματικό «εργαλείο» από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως το Taxis και οι επιτόπιοι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ηλεκτρονικά τιμολόγια για πάταξη φοροδιαφυγής"