Απο τον Σεπτέμβριο οι επιχορηγήσεις

10.8.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Σεπτέμβριο οι επιχορηγήσεις επιχειρήσεων, γιατρών, μηχανικών, οικονομολόγων, δικηγόρων
Με την ύφεση προ των πυλών και φοβούμενη έναν ιδιαίτερα θερμό Σεπτέμβριο στο μέτωπο της ανεργίας, η κυβέρνηση ενεργοποιεί προγράμματα του ΕΣΠΑ με στόχο τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, προσδοκώντας μεταξύ άλλων και σε πολιτικά οφέλη, ενόψει της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις 5 - 6 Σεπτεμβρίου.

Στις αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων για υπαγωγή στα προγράμματα επιχορηγήσεων, ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας διευθετούν κατά προτεραιότητα τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να βγουν στον αέρα, το αργότερο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας χρονικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα δύο νέα προγράμματα, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Αφορούν:

Στις ενισχύσεις συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού σε περίπου 50.000 γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, οικονομολόγους, συμβούλους - λογιστές.

Στο πρόγραμμα μέσω του οποίου περίπου 17.000 με 20.000 τουριστικές, μεταποιητικές, εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και franchise θα διεκδικήσουν επιδοτήσεις 1,05 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έχουν υπογράψει όλες οι τράπεζες που θα αναλάβουν να «τρέξουν» το πρόγραμμα και η έναρξη του μπαίνει στην τελική ευθεία.

Με την ύφεση προ των πυλών και φοβούμενη έναν ιδιαίτερα θερμό Σεπτέμβρη στο μέτωπο της ανεργίας, η κυβέρνηση ενεργοποιεί προγράμματα του ΕΣΠΑ με στόχο τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, προσδοκώντας μεταξύ άλλων και σε πολιτικά οφέλη ενόψει της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις 5 - 6 Σεπτεμβρίου.

Προϋπόθεση για την επιτυχία των σχεδιασμών αυτών αποτελεί βέβαια το κατά πόσο οι τράπεζες θα «τρέξουν» ικανοποιητικά τα προγράμματα, δανειοδοτώντας τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο που έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά τα κριτήρια χορηγήσεων. Όσον αφορά στο πρόγραμμα του 1,05 δισ. ευρώ:
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απο τον Σεπτέμβριο οι επιχορηγήσεις"