Στην κυκλοφορία η δεύτερη σήραγγα

13.8.09 Αναρτήθηκε από diogenis


Στην κυκλοφορία από χθες η δεύτερη σήραγγα Αρτεμισίου, μήκους 1.400 μέτρων του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου -Τριπόλεως. Μέχρι το τέλος Αυγούστου η κυκλοφορία των οχημάτων στο Αρτεμίσιο θα εξυπηρετείται και από τις δύο σήραγγες, τη νέα για τον κλάδο κυκλοφορίας προς Αθήνα και την υφιστάμενη, για τον κλάδο της κυκλοφορίας προς Τρίπολη.

Στη συνέχεια, η παλιά σήραγγα θα κλείσει για δύο μήνες προκειμένου να γίνουν εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από τη σήραγγα που παραδόθηκε. Η κυκλοφορία θα επανέλθει και στις δύο σήραγγες πριν από το τέλος Νοεμβρίου.
Τη νέα σήραγγα Αρτεμισίου παρέδωσε στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.
Τη νέα σήραγγα Αρτεμισίου παρέδωσε στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως - Καλαμάτας και παρέδωσε στην κυκλοφορία τη νέα σήραγγα Αρτεμισίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για γρήγορη ολοκλήρωση του έργου και έδωσε συγχαρητήρια στην κατασκευάστρια κοινοπραξία «Μορέας».

Οι εργασίες της σήραγγας ολοκληρώνονται έξι μήνες νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες της σύμβασης παραχώρησης.

Τα νέα έργα στον αυτοκινητόδρομο και οι λειτουργικές παρεμβάσεις στον υφιστάμενο δρόμο αναμένεται να βελτιώσουν ριζικά τα επίπεδα ασφαλείας και να μειώσουν τον χρόνο μετακίνησης κατά 15 λεπτά τουλάχιστον.

Οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν κατασκευή λωρίδας έκτακτης ανάγκης, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, βελτίωση της χάραξης σε προβληματικά σημεία, αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας και θα τελειώσουν τον προσεχή Μάρτιο.

Νέες σήραγγες κατασκευάζονται στις περιοχές Νεοχωρίου και Στέρνας που υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο 2010, ενώ την ίδια εποχή θα ολοκληρωθεί το τμήμα Τρίπολη -Αθήναιο, συμπεριλαμβανομένης και της σήραγγας Καλογερικού.

Το τμήμα Αθήναιο -Λεύκτρο, που παρακάμπτει τις στροφές της Μεγαλόπολης, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, επομένως σε έναν χρόνο από σήμερα ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος -Τρίπολη - Λεύκτρο θα είναι έτοιμος και πλήρως εκσυγχρονισμένος. Τα υπόλοιπα τμήματα προς Καλαμάτα και Σπάρτη αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο 2011 και τον Σεπτέμβριο 2012 αντίστοιχα.

Ο αυτοκινητόδρομος έχει συνολικό μήκος 205 χιλιομέτρων και συνολικό κόστος 1,079 δισ. ευρώ. Τα 123 χιλιόμετρα αποτελούν νέα κομμάτια αυτοκινητόδρομου και τα 82 αφορούν την ανακατασκευή και τη λειτουργική αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού άξονα.

«Μία σήραγγα στο Αρτεμίσιο δεν καλύπτει τις μεγάλες καθυστερήσεις των οδικών αξόνων στην Πελοπόννησο ούτε φυσικά τη μεγάλη οικονομική υποχώρηση της περιφέρειας», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα, Γιάννης Μαγκριώτης. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κατήγγειλε μεγάλες καθυστερήσεις στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου που κατασκευάζονται ως δημόσια έργα.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στην κυκλοφορία η δεύτερη σήραγγα"