ΣΕΝΑΡΙΟ 1:Πέντε οι νέοι δήμοι

26.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Η Κυβέρνηση προσανατολίζεται και πολύ σύντομα θα καταθέσει μέσω του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο θα αλλάζει τον εκλογικό νόμο, αλλά και τον διοικητικό χάρτη της χώρας. Ακούγονται πάρα πολλά γι’ αυτό το νομοσχέδιο, αν και ακόμα ο Υπουργός το μόνο που έχει πει είναι στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για τις υποθέσεις του. Σύμφωνα μ’ αυτές, οι Δήμοι της χώρας δεν θα ξεπερνούν τους 350 και θα ταυτίζονται σχεδόν με τις νέες εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες εκλογικές περιφέρειες θα έχουν ως όριο τους 60.000 ψηφοφόρους. Αυτό σημαίνει ότι στην Κορινθία θα δημιουργηθούν τρεις Δήμοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Την τελευταία εβδομάδα στον Τύπο, γράφτηκε η άποψη, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα ακολουθήσει την μελέτη που είχε κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν λίγα χρόνια και το οποίο έχει δύο εναλλακτικά σενάρια για τους νέους Δήμους στην Κορινθία.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1-5 ΔΗΜΟΙ
Το πρώτο σενάριο του ΙΤΑ θέλει την δημιουργία πέντε ισχυρών Δήμων, οι οποίοι είναι οι εξής: Δήμος Κορινθίων στον οποίο συνενώνονται οι Δήμοι Κορινθίων, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Άσσου-Λεχαίου, Σαρωνικού και Σολυγείας.
Δήμος Σικυωνίων στον οποίο συνενώνονται ο Δήμος Κιάτου, Βόχας και Βέλου.
Δήμος Ξυλοκάστρου που προκύπτει από τη συνένωση του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης.
Δήμος των ορεινών στον οποίο θα συμμετέχουν οι Δήμοι Στυμφαλίας και Φενεού.
Δήμος Νεμέας ο οποίος προκύπτει από τη συνένωση του ομώνυμου Δήμου και της Τενέας.
Αυτό είναι το πρώτο σενάριο, στο οποίο έχουν καταλήξει ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης. Υπάρχει όμως και εναλλακτικό σενάριο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΣΕΝΑΡΙΟ 1:Πέντε οι νέοι δήμοι"