Οι ελπίδες όλων, ότι αυτή τη φορά ο Καποδίστριας 2 θα τρέξει με βάσει την λογική και τις ανάγκες του τόπου μας, διαψεύστηκαν οικτρά.
Θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Βέλου και πρόεδρος της ΤΕΔΚ όπως και το 1994 βέβαια (βρε τι σύμπτωση) κ. Θόδωρος Λαμπρόπουλος, δεν θα έστηνε πάλι δήμους γύρω από το Βέλο.
Όμως, προσγειωθήκαμε ανώμαλα.
Διότι στη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΤΕΔΚ την Τετάρτη το μεσημέρι ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Πάλι μαγειρέματα για να μείνει το Βέλο αυτόνομος Δήμος.
Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο να συνενώσει την Κόρινθο με τον γίγαντα της αυτοδιοίκησης, (γιατί αυτό είναι το Λουτράκι σε σχέση με τους άλλους Δήμους) κάποιοι επεξεργάζονται πάλι σενάρια που θα οδηγήσουν σε δήμους όπως πριν 15 χρόνια.
Το ζήσαμε από τις τοποθετήσεις των δημάρχων.
Αυτή τη φορά την έκανε ο κ. Λιούντρης, ο οποίος δεν βλέπει τα χάλια της Βόχας όπως φαίνεται και την απελπισία στην οποία έχουν οδηγηθεί οι πολίτες και πάλι θέλει να κάνει έναν Δήμο χωρίς προοπτική.
Βεβαίως το πάθημα του’94 έγινε μάθημα και κανένας δεν θα αφήσει πλέον τέτοια παιχνίδια να γίνουν.
Το λόγο θα τον πάρουν οι τοπικές κοινωνίες που δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται στο βωμό προσωπικών σκοπιμοτήτων. Ή θα ισχύσει μια γενική αρχή για όλους τους δήμους ή καθόλου.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο κ. Μπεγλίτης και δεν έχει καμία σχέση και δεν θα κάνει τα ίδια λάθη που έκανε την πρώτη φορά ο τότε υπουργός κ. Κοτσώνης.
Είναι αδιανόητο να φτιαχτούν πάλι δήμοι στη λογική του κόψε-ράψε, που δεν εξυπηρετούν καμία αναπτυξιακή ανάγκη, μόνο και μόνο για τοπικιστικούς ή προσωπικούς λόγους.
Έχει δίκιο ο Καλαντζής που λέει ότι με αυτή τη λογική η Νεμέα, μία από τις τέσσερις διασημότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου και γνωστή και σήμερα ανά την υφήλιο, δικαιούται και αυτή να μείνει αυτόνομη.
Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης έχουν ιερή υποχρέωση να μην επιτρέψουν πάλι παιχνίδια και παζάρια στη συγκρότηση των δήμων.
Εμείς τουλάχιστον από την πλευρά μας είμαστε στις επάλξεις για να μην σημειωθούν όσα τραγικά έγιναν στον Καποδίστρια 1 και οδήγησαν χωριά και περιοχές στην παρακμή. Βλέπε Βραχάτι, Λουτρά, Άσσο-Λέχαιο, Σολυγεία κ.λπ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οχι πάλι "μαγείρεμα με τους δήμους Θόδωρε..!"