Ζητούνται ιερείς για άμεση πρόσληψη

26.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Θα μπορούσαν να είναι τυπικές αγγελίες προσφοράς εργασίας, αν δεν ήταν δημοσιευμένες στο επίσημο περιοδικό της Ελλαδικής Εκκλησίας. Οι θέσεις που προσφέρονται αφορούν σε κληρικούς για την κάλυψη κενών θέσεων.
Πίσω από τις λίγες γραμμές: «καλούμεν τους βουλομένους και έχοντας τα κανονικά και νόμιμα προσόντα» αναδεικνύεται ένα ζήτημα που ταλανίζει αρκετές μητροπόλεις στην περιφέρεια: η έλλειψη ιερέων.
Ζητούνται ιερείς για άμεση πρόσληψη
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία (β εξάμηνο 2008), οι κενές θέσεις στη Μητρόπολη Καρπενησίου, για παράδειγμα, ανέρχονται στις 47, στη Μητρόπολη Παραμυθίας (περιλαμβάνει την Πάργα, τα Σύβοτα, την Ηγουμενίτσα κ.τ.λ.) 51 θέσεις καλύπτονται από ιερείς γειτονικών ενοριών, ενώ στη Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης οι κενές θέσεις είναι 58. Στη συγκεκριμένη μάλιστα αρχιερατική περιφέρεια οι υπάρχοντες κληρικοί συνολικά ανέρχονται στους 38!
Μία ακόμη μητρόπολη στην οποία οι ελλείψεις εμφανίζονται σε ευρεία κλίμακα είναι η Μητρόπολη Κυθήρων.
Μιλώντας στο «Εθνος» ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ προσδιόρισε κοινωνικά το πρόβλημα λέγοντας: «ο κοσμικός γενικότερα τρόπος ζωής, ο ευδαιμονισμός και ο καταναλωτισμός λειτουργούν αποτρεπτικά για να εισέλθει ένας νέος στην ιεροσύνη».
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Ζητούνται ιερείς για άμεση πρόσληψη"

  1. Ανώνυμος Said,

    …έχουμε δεν θέλουμε άλλους τεμπέληδες να πληρώνουμε, όσο λιγότεροι είναι οι παπάδες τόσο καλύτερα.

    Posted on 26 Οκτωβρίου 2009 στις 3:56 μ.μ.