"ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ"

24.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
H "Kίνηση Πολιτών" μοίρασε σήμερα στο κέντρο της Κορίνθου κείμενο με το οποίο διατυπώνει την κριτική της για τον τρόπο που κατασκευάζεται ο πεζόδοδρος της Κύπρου και αναφέρει:
"Τον Mάρτιο 2009 !!! σε δελτίο τύπου της Κίνησης Πολιτών που δημοσιεύτηκε τότε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες, καταλήγαμε:
« ....Επιμένουμε ότι, πριν από την έναρξη των εργασιών των πεζοδρομήσεων θα πρέπει:
- Να επιλυθούν ζητήματα που άπτονται της διευκόλυνσης της ομαλής διεκπεραίωσης της εμπορικής ζωής του κέντρου …
- Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ομαλή διοχέτευση της κυκλοφορίας μακριά από τα σημεία των παρεμβάσεων (Εθν.Αντίστασης, Κύπρου), ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο…
- Να περιληφθεί στις εργασίες ανάπλασης η δημιουργία του ποδηλατόδρομου …
- Να υπάρξουν επιτέλους παρεμβάσεις στήριξης των γραμμών αστικής Συγκοινωνίας … και τέλος να ενημερωθούν πολίτες και επισκέπτες …
Φροντίδα όλων μας πρέπει να είναι, η αποτροπή οποιασδήποτε δυσάρεστης συνέπειας στη ζωή της πόλης. »

Με αυτά τα λόγια είχαμε εκφράσει από τότε την αγωνία μας για τον προγραμματισμό των πεζοδρομήσεων στην πόλη μας. Και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν: όλα θα γίνουν όπως πρέπει.
Τον περασμένο μήνα, ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση, άρχισαν από την Κολοκοτρώνη, οι εργασίες πεζοδρόμησης. Έκλεισαν δρόμοι, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, αναστατώθηκε η Αγορά και όλο το κέντρο. Αμέσως μετά άρχισαν και οι διαμορφώσεις των πεζοδρομίων στην Κολοκοτρώνη, επιδεινώνοντας τα προβλήματα σε μεγαλύτερη ακτίνα.
Η πόλη σήμερα έχει εικόνα χάους!
Μηχανήματα και εργάτες εμφανίζονται ξαφνικά και αρχίζουν εργασίες χωρίς προειδοποίηση (μόνο για πρώτη φορά χθες, ένα μήνα από την έναρξη των εργασιών, ενημερώθηκε εγγράφως το τετράγωνο της Κύπρου από την πλευρά της Κολοκοτρώνη). Μπάζα και οικοδομικά υλικά παντού. Τα ιδιωτικά αυτοκίνητα μπλοκάρουν την κίνηση και περνούν από τους σκαμμένους δρόμους. Οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση, ανάμεσα σε χώματα, λάσπες και την πλήρη ανατροπή σχεδόν κάθε οικονομικής δραστηριότητας.
Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει, πότε και πως θα γίνει το οτιδήποτε στην περιοχή.
Και οι φήμες μιλούν για πεζοδρομήσεις που θα είναι όμως … δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (σε αντίθεση με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν προβλέπει ούτε ένα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας), χωρίς να φαίνεται πρόβλεψη για δενδροφύτευση, με διαφορετικές πλάκες πεζοδρομίου αντί αυτών του αρχικού σχεδιασμού που η ίδια η δημοτική αρχή είχε προδιαγράψει στη μελέτη της.
Μπροστά σε αυτή την θλιβερή κατάσταση η Κίνηση Πολιτών καλεί τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, έστω και την ύστατη στιγμή :
1) Να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να φτιάξει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα επεμβάσεων, για την εφαρμογή των μελετών που η ίδια ψήφισε μη αποδεχόμενη καμία τροποποίηση κατά τις προσχηματικές, όπως αποδείχθηκαν, δημόσιες διαβουλεύσεις.
2) Να δώσει στην δημοσιότητα και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, το σχέδιο των επεμβάσεων και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου των πεζοδρομήσεων και της ανάπλασης των πεζοδρομίων.
3) Να τοποθετήσει σε κεντρικό σημείο της πόλης παραστατική μακέτα και των δύο έργων που εκτελούνται αυτή την στιγμή στην πόλη: των πεζοδρομήσεων και της ανακατασκευής των πεζοδρομίων.
4) Να ενημερώσει άμεσα και με σαφήνεια όλους τους πολίτες της πόλης και κυρίως τους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους και επιχειρηματίες , για ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα έργα, ώστε να συμβάλει στην ομαλοποίηση της οικονομικής ζωής της πόλης.
5) Να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Η προχειρότητα πρέπει κάποτε να σταματήσει και η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
- Οκτώβριος 2009"
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ""