Εμβολιάστηκε και η Μαριλίζα

17.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η νέα γρίπη στην Ελλάδα. Μέσα σε τρεις μέρες καταγράφηκαν δύο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι είχαν νοσήσει από τον ιό Α (Η1Ν1)ν.
Μία 19χρονη φοιτήτρια άφησε χθες την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη. Είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά τις τελευταίες μέρες υπήρξε ραγδαία επιδείνωση.
Μέσα σε ένα 24ωρο εισήχθηκαν για νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας επτά άτομα, τα οποία νόσησαν από τη νέα γρίπη και παρουσίασαν οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Μόνο χθες, εισήχθηκαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική τρία άτομα. Μία 37χρονη παχύσαρκη, ένας 42χρονος σε ανοσοκαταστολή και μία 42χρονη χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου.
Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς εμβολιάστηκαν χθες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας
Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς εμβολιάστηκαν χθες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Με δεδομένη την ισχυρή πίεση που ασκεί η νέα γρίπη, το υπουργείο Υγείας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία της χώρας. Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί το σύστημα Υγείας, αλλά -προς το παρόν- η πρόταση δεν φαίνεται να υιοθετείται.«Για την ώρα παραμένουμε στον κανόνα, ο οποίος εφαρμόζεται», απάντησε χθες η υπουργός Υγείας σε σχετική ερώτηση. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε, ωστόσο, ότι ο κανόνας επαναξιολογείται ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σε μια συμβολική κίνηση, η υπουργός Υγείας εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
«Το εμβόλιο είναι σημαντικό όπλο και ασπίδα για τη δημόσια υγεία απέναντι στην πανδημία της νέας γρίπης», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό: «Στηρίζω έμπρακτα αυτό το πρόγραμμα εμβολιασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας του ελληνικού λαού».
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές εμβολιάζονταν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στο «Αττικόν» εμβολιάστηκαν το πρωί 90 άτομα, μεταξύ των οποίων μικρός αριθμός ασθενών. Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», εμβολιάστηκαν μέχρι το μεσημέρι 79 άτομα, εκ των οποίων εννέα ήταν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. Ο αριθμός θεωρείται ικανοποιητικός, καθώς το νοσοκομείο ήταν σε γενική εφημερία.
Στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας ο εμβολιασμός ξεκίνησε το απόγευμα και προσήλθαν και οκτώ ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί. Στο «Σισμανόγλειο», ο εμβολιασμός ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα είχαν προσέλθει 31 άτομα, εκ των οποίων τρεις ασθενείς. Περισσότεροι από 80 γιατροί και εργαζόμενοι είχαν εμβολιαστεί μέχρι το απόγευμα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και 67 παιδιά στο «Αγία Σοφία» έως το τέλος της βάρδιας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εμβολιάστηκε και η Μαριλίζα"