Φόρος τιμής στην εξέγερση

17.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
36η επέτειος του Πολυτεχνείου.
Με την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώνονται, σήμερα, οι τριήμερες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν το μεσημέρι. Στις 15:00 αρχίζει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Δεκάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας, προσέρχονται για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όταν κλείσουν οι πύλες θα αρχίσει η εκδήλωση μέσα στο χώρο Ιδρύματος και αμέσως μετά θα γίνει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας και έτσι θα συνεχίσει και σήμερα, τόνισε ο πρύτανης κ. Μουντζούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύσκεψη που είχαν οι πρυτανικές αρχές πριν από λίγες μέρες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.
Δύο χιλιάδες λιγότεροι θα είναι φέτος οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν τις εκδηλώσεις για την 36η επέτειο.
Συγκεκριμένα, αντί 8.000 που ήταν πέρυσι, φέτος θα περιφρουρούν τις εκδηλώσεις 6.000 αστυνομικοί και όπως τόνισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου , συμφωνήθηκε να επεμβαίνουν εάν χρειασθεί σε χώρους εκτός των ιδρυμάτων, δεδομένου ότι η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται το εσωτερικό των πανεπιστημίων.
Οι πρυτανικές αρχές για την αποφυγήν επεισοδίων, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά όλα τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός του Πολυτεχνείου.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων.
Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλους του δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι και την πλατεία Κάνιγγος. Εξάλλου, ρυθμίσεις θα γίνουν και κατά τη διάρκεια της πορείας σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Σταδίου, η Πατησίων και η Βασ. Σοφίας.
Ο σταθμός του Μετρό "Ευαγγελισμός" θα κλείσει στις 13:00 ενώ στις 15:00 θα σταματήσει προσωρινά η λειτουργία του σταθμού του Μετρό "Μέγαρο Μούσικης".
Η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία θα ξεκινήσει περίπου στις 15:00.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Φόρος τιμής στην εξέγερση"