Πριν μερικά χρόνια φάνταζε απίθανο το σενάριο να γίνει πεζόδρομος ο κεντρικότερος και πλεόν πολυσύχναστος δρόμος της πρωτεύουσας του νομού.
Μιλάμε για την οδό Εθνικής Αντίστασης η οποία αποτελεί και τον οδικό κορμό της πόλης.
Ομως ο Αλέκος Πνευματικός αποφάσισε να βάλει βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο και σύντομα ο εργολάβος θα αρχίσει να σκάβει τον δρόμο που είναι ταυτισμένος με την ιστορία της νέας πόλης με όλα τα ονόματα που κατά καιρούς είχε..
Το απίθανο γίνεται πλέον πραγματικότητα και σε λίγους μήνες θα μπορεί κανείς να βλέπει το άγαλμα του Πηγάσου χωρίς να μπαίνουν στην μέση αυτοκίνητα...!
Πρόκειται ασφαώς για ένα πολύ μεγάλο πείραμα και στοίχημα ταυτόχρονα. Με δεδομένο ότι έχουν εκφραστεί σοβαρές ανησυχίες για την κυκλοφοριακή μελέτη..
Τον κύριο όγκο των αυτοκινήτων θα τον πάρουν η Δαμασκηνού αλλά και η Κύπρου που πλέον γίνεται κύριος άξονας μόλις πεζοδρομηθεί η Εθνικής Αντιστάσεως.
Η Κόρινθος αλλάζει και οι Κορίνθιοι αλλάζουν πλέον τρόπο ζωής και συνήθειες...
Ομως η Αντιστάσεως θα είναι μεγάλο στοίχημα για τον Αλέκο Πνευματικό γιατί θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος και με συμφέροντα...
Βεβαίως πολλά θα κριθούν απο τον τρόπο που θα γίνεται η κίνηση στο κέντρο και απο την νοοτροπία χιλιάδων οδηγών αυτοκινήτων που μετακινούνται καθημερινά άσκοπα στο κέντρο και απλά κάνουν βόλτες.
Το κέντρο πλέον θα είναι για τους πεζούς πολίτες και όχι για τα αυτοκίνητα.
Η αισθησή μας είναι οτι θα πετύχει ακόμα και αν υπάρχουν δυσλειτουργίες στην κίνηση οι οποίες υπήρχαν και πριν αρχίσουν οι πεζοδρομήσεις...!
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Response to "Το μεγάλο στοίχημα η πεζοδρόμηση της Αντιστάσεως..!"

  1. Ανώνυμος Said,

    ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. ΑΝ ΒΓΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ?????????????? ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ. ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΟΞΩ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2010 στις 12:59 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΕΘΝ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΑ.Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΟΚΑΚΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΗΚΑ.ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ.

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2010 στις 4:13 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος Said,

    ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΗΣΙΕΣ!752 ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΒΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ ΑΠ΄ΔΩ!!!!!!!!!!!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΟΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2010 στις 4:56 μ.μ.

     
  4. Ανώνυμος Said,

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙ ΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΥΡΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ. ΤΥΦΛΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΥΦΛΟΥΣ...........................ΑΝ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΙ ΕΡΓΑ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΘΑ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΠΟΥ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2010 στις 6:12 μ.μ.

     
  5. Ανώνυμος Said,

    Η Κόρινθος έχει αλλάξει ριζικά με τους πεζοδρόμους, απλά η μιζέρια σας, οι κομματικές παρωπίδες και κυρίως η ανικανότητα να ξεβολευτείτε όσοι παρκάρατε μπροστά στις καφετέριες, σας καθιστούν ανίκανους για σοβαρό διάλογο.

    Μπορείτε απλά να στείλετε την διεύθυνσης σας στο ΔΗμαρχείο και να ζητήσετε να σας κάνουν υπόγειο πάρκινγκ αποκλειστικά για προσωπική χρήση....

    Απαιτήστε το... Υπόγειο Πάρκινγκ για ΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΜΑΞΙ... ΤΩΡΑΑΑΑ

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2010 στις 7:32 μ.μ.