Δήλωσε η Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ
του Νομού Κορινθίας:
Η πρόσφατη έκθεση της Eurostat, με την οποία αρνείται να επικυρώσει τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας που αφορούν το 2008. επιβεβαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την απώλεια κάθε ίχνους αξιοπιστίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επ’ αυτής της εξέλιξης η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη δήλωσε:
«Η διακυβέρνηση της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία άφησε παρακαταθήκη την αναξιοπιστία, την επιπολαιότητα και την διάλυση του κράτους. Πλέον οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, μας κατηγορούν απροκάλυπτα ότι δεν διαθέτουμε σοβαρό κράτος και ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία από το 2004 συστηματικά αποπροσανατόλιζε τους Ευρωπαίους με «σκόπιμα παραπλανητικά στοιχεία».
«Καρφώνει» δε, τον περιβόητο κύριο Κοντοπυράκη, λέγοντας ότι μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ήρθε κατ’ επανάληψη σε επαφή με στελέχη της Eurostat, ισχυριζόμενος ότι τα στοιχεία της νέας κυβέρνησης για το έλλειμμα και το χρέος ήταν αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης! Είναι προφανές ότι η κομματική ταυτότητα του κυρίου Κοντοπυράκη, την οποία υπηρέτησε πιστά επί χρόνια, υπερέχει του χρέους του να προστατεύει τα ελληνικά συμφέροντα.

Είναι γεγονός ότι οι βαριές κατηγορίες της Εurostat, μολονότι αφορούν τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Καραμανλή, δημιουργούν πρόβλημα και στη σημερινή κυβέρνηση, καθώς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αναθεωρήσεων του ελλείμματος του 2008, αλλά ενδεχομένως και του 2009.
Είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαρκώς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης «πώς να βγει η χώρα μας από την κρίση». Το σίγουρο είναι ότι το δρόμος της εξόδου είναι μακρύς, υπεύθυνος και συνεπάγεται πολλές αλλαγές. Με άλλα λόγια αποτελεί μια μοναδική για την χώρα μας ευκαιρία να μετατρέψουμε την κρίση σε εφαλτήριο προόδου και ανάπτυξης. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Ο Κοντοπυράκης ήταν τελικά μαρτυριάρης...!"

  1. Ανώνυμος Said,

    Ώστε το χρέος του ήταν να προστατεύειτα ελληνικά συμφέροντα .
    Αφού , όμως, δεν αμφισβητείτε τις καταγγελίες του , πρέπει να θεωρείτε ως εθνικό συμφέρον το ψέμα ! Άρα πάει περίπατο αυτό που μάθαμε στο σχολείο ότι "εθνικό πρέπει να θεωρούμε ότι είναι αληθές".
    Κάνω λάθος κα βουλευτή;

    Posted on 14 Ιανουαρίου 2010 στις 11:21 π.μ.