Την απόφασή να αποχωρήσουν την Παρασκευή στις δώδεκα το μεσημέρι, με τα τρακτέρ τους, από τον κόμβο των Κερδυλλίων πήραν οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με αγρότες από άλλα μπλόκα στη Βέροια.
Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Ανέστη Κεμανιτζόγλου, οι αγρότες αποχωρούν «απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, δίνοντας περίοδο χάριτος έξι μηνών, για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της».
Ο πρόεδρος της ΟΔΑΣ, Αναστάσιος Κάτος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των αγροτών που εκπροσωπεί, για τη στάση της κυβέρνησης και κάλεσε όλους τους συναδέλφους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.
Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα είναι κλειστός. Στο συγκεκριμένο τελωνείο δεν απεργούν οι τελωνειακοί.
Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης. Οι αγρότες αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας, να επανεξετάσουν τη στάση τους για την παραμονή τους ή μη στα μπλόκα του νομού Σερρών.
Ανοιχτός για όλα τα οχήματα ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ήταν ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας. Στο τελωνείο της Εξοχής οι τελωνειακοί εργάζονται κανονικά.
Κλειστός είναι ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, ενώ αποκλεισμένοι από τους αγρότες είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων"