«Πάμε μαζί να συνδιαμορφώσουμε όλα τα ζητήματα του «Καλλικράτη»», κάλεσε τους νομάρχες χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, από το βήμα του συνεδρίου της ΕΝΑΕ, Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης στο συνέδριο της ΕΝΑΕ οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες στην Αθήνα.
«Κινούμαστε όλοι σε κατεύθυνση σύγκλισης και όχι απόκλισης», ανέφερε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι το εγχείρημα θα διαθέτει τους πόρους και τις αρμοδιότητες που απαιτούνται, επικαλούμενος την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης αλλά κατά του «Καλλικράτη» τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω σχέδιο χαρακτηρίζεται από «σοβαρά κενά, ελλείψεις και ασάφειες».

Ορια
Ταυτόχρονα ζήτησε να προηγηθεί διάλογος για τη χάραξη των γεωγραφικών ορίων και να λυθούν σοβαρά ζητήματα που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του θεσμού. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστήριξε, θα είναι «απορρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση».
«Η κυβέρνηση οφείλει να μας πει ποιες είναι οι θέσεις της για τη χωροταξία, τους πόρους και τις αρμοδιότητες», τόνισε, προσθέτοντας πως η «κυβέρνηση κάνει λάθος εάν καταφεύγει στην τακτική των τετελεσμένων, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου».
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δ. Δράκος, ζήτησε να τηρηθούν οι βασικές προϋποθέσεις που αφορούν τους πόρους, την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και τη στελέχωση των νέων θεσμών. Διαφορετικά υποστήριξε ότι θα προκληθεί «αγεφύρωτο ρήγμα» στις σχέσεις της κεντρικής εξουσίας και της Αυτοδιοίκησης, και θα βάλουν «μπλόκο στον διάλογο».
Το ΚΚΕ επανέλαβε την αντίθεσή του στο σχέδιο, ο ΣΥΝ ζήτησε ουσιαστική διαβούλευση, ενώ ο ΛΑΟΣ δήλωσε παρών στον διάλογο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ζήτησε συνεργασία για εφαρμογή του «Καλλικράτη»"