Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διπλάσια του αναμενόμενου πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος(chef club) την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα: «Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα – Μεσογειακή Διατροφή».
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στo περιεχόμενο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος(chef club) με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση, τη βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών ,την ενημέρωση αλλά και πιστοποίηση των μελών του Επιμελητηρίου, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εστίασης. Ο κος Νανόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια ανάδειξης των Κορινθιακών προϊόντων, λάδι – κρασί –σταφίδα - εσπεριδοειδή, μέσα από οργανωμένες ενέργειες και την προβολή του Νομού ως προορισμού για υψηλή γαστρονομία. Επιδιώκεται συνεργασία μεταξύ των ξενοδοχείων, των επιχειρηματιών στο χώρο εστίασης, των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των βιομηχανιών / βιοτεχνιών τροφίμων για να οργανωθούν δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων.
Επίσης πρότεινε να ξεκινήσουν μια σειρά συναντήσεων με σκοπό την ενίσχυση της επαφής και της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του Νομού και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Τέτοιες συνεργασίες - συμφωνίες μπορούν να περιλαμβάνουν:
*Προμήθεια εστιατορίων και ξενοδοχείων με τοπικά προϊόντα (πχ. οπωρολαχανικά, τρόφιμα, κορινθιακό κρασί σε κάθε εστιατόριο κλπ.)
*Συνεργασία μεταξύ παραγωγών και ξενοδοχείων για διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, προώθησης προϊόντων στους επισκέπτες, κλπ.
*Συνεργασία μεταξύ τουριστικών πρακτορείων, ξενοδοχείων και παραγωγών για την οργάνωση εκδρομών γευσιγνωσίας στη Κορινθία.
Εισηγητές σε αυτό το σεμινάριο ο κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος , Γενικός Γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ( chef club)και ο κος Βασίλης Μαργαρίτης (Μέλος chef club) ανέπτυξαν θέματα όπως: Η αναγκαιότητα της διατροφής και η αξία της, Ιστορία της Ελληνικής Γαστρονομίας, Μεσογειακή Διατροφή, Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής, Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα (Νέες Τάσεις), Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα (Μέλι - Ελαιόλαδο – Κρασί) και η αξία τους στη διατροφή μας, Η υγιεινή Διάσταση της Ελληνικής Κουζίνας, Διεθνής Αναγνώριση της Μεσογειακής Διατροφής, Ενημέρωση & Παρουσίαση Συστήματος HACCP.
Στο δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στο εργαστήριο του Ξενοδοχείου όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, την παρουσίαση νέων τεχνικών, γεύσεων και πρωτότυπων ιδεών που έχουν σχέση με τον επισιτιστικό τομέα.
Τα σεμινάρια παρακολούθησαν, Επιχειρηματίες στο χώρο της Εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και chef οι οποίοι εργάζονται σε Κορινθιακές Επιχειρήσεις .
Επειδή το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, και όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εξέλιξη της Ελληνικής Μεσογειακής κουζίνας καθώς και το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα προϊόντα της περιοχής μας, το σεμινάριο θα επαναληφθεί σύντομα. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 2741024464 Μαριάτζελα Πανούση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για την παρουσίαση ``Ασφάλεια Τροφίμων (HACCP) σε επιχειρήσεις Εστίασης`` μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Επιμελητηρίου Κορινθίας. www.korinthiacc.gr.
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στo περιεχόμενο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος(chef club) με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση, τη βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών ,την ενημέρωση αλλά και πιστοποίηση των μελών του Επιμελητηρίου, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εστίασης. Ο κος Νανόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια ανάδειξης των Κορινθιακών προϊόντων, λάδι – κρασί –σταφίδα - εσπεριδοειδή, μέσα από οργανωμένες ενέργειες και την προβολή του Νομού ως προορισμού για υψηλή γαστρονομία. Επιδιώκεται συνεργασία μεταξύ των ξενοδοχείων, των επιχειρηματιών στο χώρο εστίασης, των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των βιομηχανιών / βιοτεχνιών τροφίμων για να οργανωθούν δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων.
Επίσης πρότεινε να ξεκινήσουν μια σειρά συναντήσεων με σκοπό την ενίσχυση της επαφής και της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του Νομού και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Τέτοιες συνεργασίες - συμφωνίες μπορούν να περιλαμβάνουν:
*Προμήθεια εστιατορίων και ξενοδοχείων με τοπικά προϊόντα (πχ. οπωρολαχανικά, τρόφιμα, κορινθιακό κρασί σε κάθε εστιατόριο κλπ.)
*Συνεργασία μεταξύ παραγωγών και ξενοδοχείων για διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, προώθησης προϊόντων στους επισκέπτες, κλπ.
*Συνεργασία μεταξύ τουριστικών πρακτορείων, ξενοδοχείων και παραγωγών για την οργάνωση εκδρομών γευσιγνωσίας στη Κορινθία.
Εισηγητές σε αυτό το σεμινάριο ο κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος , Γενικός Γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ( chef club)και ο κος Βασίλης Μαργαρίτης (Μέλος chef club) ανέπτυξαν θέματα όπως: Η αναγκαιότητα της διατροφής και η αξία της, Ιστορία της Ελληνικής Γαστρονομίας, Μεσογειακή Διατροφή, Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής, Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα (Νέες Τάσεις), Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα (Μέλι - Ελαιόλαδο – Κρασί) και η αξία τους στη διατροφή μας, Η υγιεινή Διάσταση της Ελληνικής Κουζίνας, Διεθνής Αναγνώριση της Μεσογειακής Διατροφής, Ενημέρωση & Παρουσίαση Συστήματος HACCP.
Στο δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στο εργαστήριο του Ξενοδοχείου όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, την παρουσίαση νέων τεχνικών, γεύσεων και πρωτότυπων ιδεών που έχουν σχέση με τον επισιτιστικό τομέα.
Τα σεμινάρια παρακολούθησαν, Επιχειρηματίες στο χώρο της Εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και chef οι οποίοι εργάζονται σε Κορινθιακές Επιχειρήσεις .
Επειδή το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, και όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εξέλιξη της Ελληνικής Μεσογειακής κουζίνας καθώς και το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα προϊόντα της περιοχής μας, το σεμινάριο θα επαναληφθεί σύντομα. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 2741024464 Μαριάτζελα Πανούση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για την παρουσίαση ``Ασφάλεια Τροφίμων (HACCP) σε επιχειρήσεις Εστίασης`` μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Επιμελητηρίου Κορινθίας. www.korinthiacc.gr.
0 Response to "Επιτυχές το σεμινάριο για την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα"