Πολλές φορές λέμε ότι ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο συμπεριφοράς της προς τους αδυνάτους, από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ιδιαιτερότητες, από τον τρόπο που προσεγγίζει τα προβλήματα όλων των πολιτών, ειδικά εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Υπάρχουν ομάδες συμπολιτών μας που, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος ενός κοινωνικού συνόλου που τους νοιάζεται και τους αγκαλιάζει, που φροντίζει να έχουν τις συνθήκες εκείνες ώστε να ξεπερνούν δυσκολίες που σε πολλούς από εμάς μοιάζουν ανυπέρβλητες. Όμως εκείνοι τις ζουν καθημερινά και πορεύονται περήφανα μέσα στις κοινωνίες μας. Το ελάχιστο χρέος όλων μας είναι πολύ απλά να τους παρέχουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να νιώθουν ότι είναι συμπολίτες μας και όχι πολίτες δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμος Κορινθίων βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι καθώς με το έργο των πεζοδρομήσεων αναζητά να αποκτήσει έναν πιο "ευρωπαϊκό", πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Η προχειρότητα όμως πολλές φορές έρχεται να αναδείξει ανεπάρκειες και να καταδείξει σοβαρές αδυναμίες που προέρχονται από καθημερινές ιστορίες σοβαρών παραλείψεων.

Μαζί με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Δήμου Κορινθίων φαίνεται ότι στην, πεζοδρομημένη πια, οδό Εθνικής Αντιστάσεως, αναζητούμε και τον χαμένο πολιτισμό μας. Πουθενά σε ολόκληρο το μήκος του έργου, τόσο στον πεζόδρομο, όσο και στα πεζοδρόμια δεν έχουν τοποθετηθεί πλάκες όδευσης τυφλών. Το έργο σχεδόν ολοκληρώθηκε και η παράλειψη είναι δυστυχώς κραυγαλέα.

Θα περιοριστώ απλώς για επίλογο να υπογραμμίσω ξανά ότι ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο συμπεριφοράς της προς τους αδυνάτους.

Οραματίζομαι έναν καλύτερο Δήμο, έναν πιο ανθρώπινο Δήμο, έναν πιο κοινωνικά δίκαιο Δήμο που δεν θα "λησμονεί" εκείνους που τον έχουν περισσότερη ανάγκη.



Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο,


Παναγιώτης Λούμπας




takisloumpas.blogspot.com


You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Π.Λούμπας - Αναζητώντας τον ευρωπαϊκό Δήμο Κορινθίων‏"

  1. Ανώνυμος Said,

    Ο κ. Λούμπας άρχισε νωρίς το γράψιμο και θα ξεφουσκώσει νωρίς. Του προτείνω να ασχοληθεί με μεγάλα θέματα και να αφήσει τα ψιλά στους συμβούλους και συνεργάτες του (αν έχει βέβαια).

    Θαμώνας Κέντρου

    Posted on 27 Μαρτίου 2010 στις 9:32 π.μ.