Μήπως πρέπει να δικαιώσουμε τον Πνευματικό για τους πεζοδρόμους;

Για 7 ώρες η Ερμού, η Τσιμισκή και η Μητροπόλεως θα δοθούν για αποκλειστική χρήση στους πεζούς.

Στους πεζούς δίδονται για αποκλειστική χρήση, το ερχόμενο Σάββατο, 24 Απριλίου, οι τρεις εμπορικότεροι δρόμοι στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία πιλοτική ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), η οποία, με το σύνθημα «Χτυπήστε κέντρο», έχει στόχο να διερευνήσει, κατά πόσο η πιθανή πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων, θα μπορούσε να συμβάλει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης, αλλά και στη γενικότερη αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργίας του κέντρου.

Στην πρωτοβουλία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, προτίθενται να συμμετάσχουν σχεδόν το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στους δρόμους οι οποίοι θα πεζοδρομηθούν, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, ήτοι στην Ερμού (από Αγίας Σοφίας μέχρι Βενιζέλου), την Τσιμισκή (από Παύλου Μελά έως Βενιζέλου) και τη Μητροπόλεως (από Παύλου Μελά έως Βενιζέλου).

Προκειμένου να στηριχθεί περισσότερο η προσπάθεια, ο ΕΣΘ προτρέπει τα μέλη του να προσφέρουν κατά την ημέρα αυτή ειδικές χαμηλές τιμές. Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών που θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει το πλακόστρωτο της νέας παραλίας για ελεύθερη στάθμευση.

Την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος εξέφρασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, επισημαίνοντας ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα έδιδε νέα ώθηση στην οικονομία, τις σχέσεις των ανθρώπων, τον πολιτισμό και την αισθητική της περιοχής. «Θέλουμε να κρατήσουμε και να διατηρήσουμε την κατοικία στο κέντρο και να υποστηρίξουμε τις εμπορικές δραστηριότητες των καταστημάτων, που μαζί με τα σχολεία, τη διοίκηση και τα καταστήματα αναψυχής, κρατούν το κέντρο ζωντανό 24 ώρες το 24ωρο», είπε.
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Πιλοτική πεζοδρόμηση δρόμων στη Θεσσαλονίκη"

  1. Ανώνυμος Said,

    Δεν δικαιώνεται ο Πνευματικός βέβαια γιατί όταν του προτάθηκε να γίνει πιλοτικά το κλείσιμο των δρόμων που ήθελε να πεζοδρομήσει χαρακτήρισε την πρόταση αστεία. Τώρα τι λέει;
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Posted on 22 Απριλίου 2010 στις 7:16 μ.μ.

     
  2. Λάμπης Φίλης Said,

    Έξω τα αυτοκίνητα από τις πόλεις και αφήστε τα πιλοτικά! Να ανασάνουν οι πόλεις, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε άλλα μέσα μεταφοράς, να ομορφύνει το κέντρο...

    Posted on 23 Απριλίου 2010 στις 12:40 μ.μ.