Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις δραστηριότητές του, ο Δήμος Κορινθίων σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πλάνο συνεχούς δράσης τόσο σε θέματα υποδομών όσο και αισθητικών παρεμβάσεων.
Με στόχο τη δημιουργία μίας σύγχρονης και «πράσινης» πόλης, η Δημοτική Αρχή θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 και ώρα 9:30π.μ., δενδροφύτευση στο χώρο ανατολικά του Αγίου Νικολάου, με τη παρουσία και συμμετοχή τόσο των συνδημοτών όσο και των φορέων της πόλης μας.
Αυτός ο σχεδιαζόμενος «πνεύμονας πρασίνου», φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για όλους τους συμπολίτες μας, αποτελώντας ταυτόχρονα μία «φυσική διέξοδο» των κατοίκων του Συνοικισμού προς τη θάλασσα, αναβαθμίζοντας έτσι μία περιοχή 100 περίπου στρεμμάτων, όπου θα κυριαρχεί το πράσινο και τα ψηλά δένδρα.
Με τις προγραμματισμένες επιπλέον παρεμβάσεις στο άμεσο μέλλον, όπως η κατασκευή ποδηλατοδρόμου, χώρων αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η τεχνητή αυτή «λωρίδα» Γής, θα αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση περιπάτου-αναψυχής στο μεγάλο πεζόδρομο κατά μήκος τη θάλασσας, ενοποιώντας το κέντρο της πόλης της Κορίνθου με τη Ποσειδωνία.
Η περιοχή του Αγ. Νικολάου, αποτελεί ένα τμήμα ενός μεγάλου δικτύου έργων στο διευρυμένο Δήμο μας, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της πόλης μας και να αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Την Τρίτη θα δενδροφυτεύσει τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου"