Αγαπητέ κ. Βασίλη Πανταζή,
Μου είχες γράψει όταν ΑΣΚΗΣΑΜΕ κριτική στους βουλευτές επειδή δεν μίλησαν στην αρμόδια επιτροπή....ότι είναι άδικο και βιαζόμαστε και άλλα..
Χθες μίλησαν στην Ολομέλεια ο κ.Κώστας Κόλλιας και η κα. Κατερίνα Φαρμάκη..
Έμαθες τι είπαν;
Έχει μεγάλη σημασία να διαβάσεις τις ομιλίες τους.

Ειδικά ο κ.Κόλλιας ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ούτε καν το όνομα της Κορίνθου να πεί μέσα στην Βουλή...

Η κα. Φαρμάκη πολύ μαλακά..
Ο κ.Μανωλάκης δεν ξέρω αν μίλησε...!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ
Οτι το σχέδιο Καλλικράτης ΑΔΙΚΕΙ την Κορινθία και οτι οι 6 δήμοι και μάλιστα όπως φτιάχτηκαν είναι αποτέλεσμα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ τίποτα και κανέναν...
Τι λές τώρα;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ο κ.ΚΟΛΛΙΑΣ:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ Ομιλία στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο κύριος Υπουργός μας είπε ότι υπάρχουν μόνο είκοσι πέντε ενστάσεις σε σχέση με το χωροταξικό. Όμως, τόσο κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, όσο και στην Επιτροπή χάσαμε το μέτρημα: συνάδελφοι της Συμπολίτευσης βομβάρδισαν το Υπουργείο με ενστάσεις, με διαμαρτυρίες, με προτάσεις από αγανακτισμένες εκλογικές περιφέρειες. Και αυτά, βεβαίως, συμβαίνουν διότι στον δήθεν διάλογο δεν συμμετείχαν οι θεσμικοί φορείς, οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, ούτε οι αντιπρόσωποι των πολιτών στο Κοινοβούλιο. Και ήταν θλιβερό το θέαμα, να βλέπουμε τους συναδέλφους της Συμπολίτευσης να τρέχουν πίσω από τους Υπουργούς της δικής τους Κυβέρνησης, στους διαδρόμους της Βουλής και στο καφενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τις περιφέρειές τους. Ήταν θλιβερό το θέαμα δημάρχων και νομαρχών να τρέχουν πίσω από τον Υπουργό για να διεκδικούν κάτι καλύτερο για το νομό τους. Και, βεβαίως, ήταν πολύ θλιβερό το γεγονός ότι αγνοήθηκε την έκθεση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ καταγγέλλουν ότι βρέθηκαν μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Με ποιους τελικά έκανε η Κυβέρνηση αυτήν την πολυδιαφημισμένη διαβούλευση; Προφανώς, με τους ευνοούμενους και επίδοξους αυτοκράτορες της «ΠΑΣΟΚικής» Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλουν να φτιάξουν δήμους στα μέτρα τους και να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και το κομματικό συμφέρον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα ήθελα να ρωτήσω εκείνους οι οποίοι αποφάνθηκαν για τη χωροταξία στην Κορινθία, αν ξέρουν πού πέφτει ο Φενεός και η Στυμφαλία. Θα ήθελα να τους διαφωτίσω ότι είναι δύο κατ’ εξοχήν ορεινοί δήμοι που απλώνονται σε υψόμετρο μέχρι και πάνω από 1.200 μέτρα και που η κοινοτική νομοθεσία αναγνωρίζει ότι όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα –μα, όλα- εμπίπτουν στις διατάξεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Είναι δύο δήμοι με απολύτως κοινά χαρακτηριστικά, με κοινές ανάγκες, με ίδιους αναπτυξιακούς στόχους, με κοινωνική συνοχή, αλλά και με δεδηλωμένη την επιθυμία να συνενωθούν. Και αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Ήταν και η πρόταση του Ι.Τ.Α. Καταθέτω στα Πρακτικά την κοινή απόφαση των δύο δήμων για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση την οποία βεβαίως και αγνοήσατε. Δεν δημιουργήσατε ένα δήμο ο οποίος θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ορεινής Κορινθίας, θα την καταστήσει πόλο έλξης για πολύ κόσμο, θα αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, για να μπορέσει τελικά να προσφέρει πλούτο για όλη την Κορινθία. Θα αναφερθώ βεβαίως και σε μία μεγάλη αδικία με το Δήμο Σικυωνίων, όπου μέσα εκεί εντάξατε τους δύο ορεινούς δήμους και φτιάξατε ένα δήμο τέρας, με πλάτος μόλις 4 χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλίας και με βάθος 100 χιλιόμετρα.
Είναι ένας δήμος που του στερείτε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, να αναπτύξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, την πεδινή ζώνη, τη μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, να αναπτύξει το συγκριτικό πλεονέκτημα που του δίνει το λιμάνι και η παραλία.
Και αυτό ήταν το δεύτερο μεγάλο σας ολίσθημα. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος της Περαχώρας, της οποίας το όνομα αφαιρέθηκε από το νέο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων. Και εδώ φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι συνεργάτες του Υπουργού αγνοούν 5.000 χρόνια ιστορίας, αλλά και το γεγονός ότι η ιστορική Περαχώρα υπήρξε ένας από τους πρώτους δήμους –ιδρύθηκε το 1833- του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Περιμένουμε να αποκαταστήσετε αυτή τη μεγάλη αδικία και να βάλετε ξανά το όνομα της ιστορικής Περαχώρας στο νέο δήμοκαι προς τούτο καταθέτω ομόφωνη απόφαση τηΔιαπαραταξιακής Επιτροπής, όπως επίσης και τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναδέλφων μου στην Κορινθία.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Τι έχεις να πείς τώρα Βασίλη για την στάση των βουλευτών;"

  1. Ανώνυμος Said,

    Τις διάβασα τις ομιλίες τους και σχετικά με τον Μανωλάκη τον άκουσα όταν μίλησε σχετικά στην αρμόδια επιτροπή όπου εξέθεσε το θέμα. Το προηγούμενο σχόλιο μου είχε σαν στόχο την αποτροπή δημιουργίας οξυμένου κλίματος και μάλιστα την περίοδο που διανύει η χώρα. Ποτέ βέβαια δεν είχα μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά τη δυνατότητα των τοπικών βουλευτών ακόμη και του αν. υπουργού να παρέμβουν σε σημαντικά θέματα. Ενδεχομένως μάλιστα και να μη τους ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο το θέμα.
    Οι δε άποψη μου σχετικά με την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι επεφρασμένη εδώ και καιρό και δεν επιθυμώ να κάνω το συνήγορο κανενός από αυτούς. Ομως πιστεύω ότι διώχνουμε το ενδιαφέρον των απλών πολιτών από τις σοβαρές και δυσάρεστες ενέργειες που διαπράττονται σε βάρος του αλλά κυρίως σε βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας με πλήρη ευθύνη των μεγάλων κομμάτων.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Πανταζής Βασίλης

    Posted on 27 Μαΐου 2010 στις 10:38 μ.μ.