Θερινή επέλαση από τον ΣΔΟΕ

20.6.10 Αναρτήθηκε από diogenis

Φοροελεγκτική«επίθεση» σε φορολογούμενους με μεγάλο πλούτο, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, καλλιτέχνες, διαγνωστικά κέντρα, offshore, ιδιοκτήτες ακινήτων με πισίνα, κατόχους σκαφών αναψυχής, νυχτερινά κέντρα ακόμη και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και θυγατρικές εταιρείες του ΟΣΕ εξαπολύει το ΣΔΟΕ, κλιμακώνοντας τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Τις επόμενες ημέρες το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να βάλει τα πρώτα 20 «λουκέτα» σε πολύ γνωστά κέντρα διασκέδασης, πολυτελή εστιατόρια και πολυχώρους και να δώσει στη δημοσιότητα νέες λίστες με ονόματα φορολογούμενων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.

Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου, στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται τώρα τρανταχτά ονόματα χειρουργών, πανεπιστημιακοί γιατροί, αλλά και γιατροί του ΕΣΥ που ελέγχονται για τυχόν χρηματισμό από τους προμηθευτές των νοσοκομείων. Οι φοροελεγκτές στρέφονται και στους φορολογούμενους με παράνομες και αδήλωτες πισίνες, σε ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών αναψυχής, ενώ ελέγχονται περισσότερα από 200 ακίνητα που ανήκουν σε offshore εταιρείες αλλά και τα συμβόλαια που αφορούν αγοραπωλησίες μεγάλων και ακριβών ακινήτων.

Το ΣΔΟΕ βγάζει από τα συρτάρια του και την υπόθεση των 333 εταιρειών του Χρηματιστηρίου που την περίοδο από 1-1-1998 έως 31-12-2002 προχώρησαν σε αύξηση των μετοχικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων (απάτης και υπεξαίρεσης). Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στην κορυφή του επιχειρησιακού σχεδίου του ΣΔΟΕ, αφού οι έλεγχοι αποκαλύπτουν καθημερινά μεγάλη και προκλητική φοροδιαφυγή.

http://www.imerisia.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Θερινή επέλαση από τον ΣΔΟΕ"