Βάφτισαν Τούρκο τον Καραγκιόζη!

14.7.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν ανήκει πλέον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την UNESCO! Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών έκρινε ότι τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο φίλος του ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι ενώ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς φτάσαμε σε αυτή την απίστευτη απόφαση!
Ουσιαστικά η UNESCO ήρθε τώρα να επικυρώσει παλαιότερη απόφαση μίας υποεπιτροπής της στην οποία μετείχαν οι εξής χώρες: Τουρκία (!), Εσθονία, Μεξικό, Β. Κορέα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κένυα. Το σκάνδαλο συνεχίζεται καθώς όπως αποκαλύπτεται αυτή η υποεπιτροπή είχε κάνει δεκτή μία εισήγηση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας η οποία έλεγε ότι τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.
Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η στάση της Αθήνας όλο αυτόν τον καιρό, καθώς όπως φαίνεται δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση το διάστημα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι μεθοδεύσεις από πλευράς Τουρκίας.
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τώρα ζήτησε ενημέρωση για το θέμα, ενώ σχετικά ερωτήθηκε και ο πρωθυπουργός στο περιθώριο του Συμποσίου της Σύμης, για να δώσει την απάντηση: «Ας έχουν οι Τούρκοι τον δικό τους Καραγκιόζη και εμείς τον δικό μας».
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Βάφτισαν Τούρκο τον Καραγκιόζη!"