Μια κοπιαστική έρευνα της μηνιαίας εφημερίδας «Πολιτεία Σικυωνίων», έφερε στο φως, χωρίς φόβους και προκαταλήψεις την πραγματική εικόνα του Δήμου Σικυωνίων και την αγωνία της πλειοψηφίας των πολιτών που αφορούν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής που παραμένουν και χρονίζοντα και άλυτα!
Συνολικά απάντησαν σ΄ ένα ερωτηματολόγιο 223 συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου και τα συμπεράσματα κατέγραφαν ανάγλυφα μία γενική απογοήτευση για το επίπεδο της ζωής φωτογραφίζοντας και τους υπεύθυνους που διαμόρφωσαν με την αναποτελεσματικότητά τους την αδιαφορία και την αυθαιρεσία μία πόλη τόσο αποθωτική!
Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν το κυκλοφοριακό και οι μετανάστες και ακολουθούν το πολεοδομικό το περιβάλλον και η ανεργία.
Δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι χώροι άθλησης και η πολιτιστική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά και η εν γένει εγκληματικότητα, οι υπηρεσίες του Δήμου και η τουριστική ανάπτυξη.
Εκείνο που όμως κάνει εντύπωση είναι το απίστευτο ποσοστό (90%) που δηλώνει απογοητευμένο από την Δημοτική Αρχή!
Ποσοστό που δεν εισπράττει θετικά δυστυχώς η αντιπολίτευση, αφού τα ποσοστά απογοήτευσης που αφορούν την παρουσία της, αγγίζει το 72%. Όσον αφορά τον βαθμό απογοήτευσης των δημοτών από την καθαριότητα του Κιάτου και των χωριών το 94% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο ποσοστό που απεικονίζει το μέγεθος ης πλέον σκληρής καθημερινής πραγματικότητας.
Απογοήτευση και οργή νιώθουν οι Σικυώνιοι για ένα τόπο που χρόνο με τον χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο, την στιγμή που το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο!
Τουλάχιστον η έρευνα αυτή ας αποτελέσει το πιο μικρό ερέθισμα σ’ αυτούς που φιλοδοξούν να ηγηθούν μιας συνολικής προσπάθειας για ριζικές αλλαγές, για το καλό του τόπου μακριά από συμφέροντα και ιδιοτέλειες προτάσσοντας τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτή την ευχή της συντακτικής επιτροπής των «Σικυωνίων πολιτών» μπορεί κανείς να διαφωνήσει;
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απογοητευμένο δηλώνει το 90% των κατοίκων του Κιάτου"