Αιφνίδια αναταραχή ξέσπασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παραίτηση της νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Γλυκερίας Σιούτη και την ταυτόχρονη αποπομπή του 25χρονου νομικού κ. Αγγ. Χασαπόπουλου που είχε προσληφθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η αποδοχή της παραίτησης της κυρίας Σιούτη ερμηνεύεται από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ως πρώτη έμπρακτη ένδειξη της απόφασης του κ. Γ.Παπανδρέου να αλλάξει ριζικά όχι μόνο τη διάρθρωση των υπηρεσιών του Γραφείου του αλλά και την ομάδα των συνεργατών του, σε μια περίοδο κατά την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επιβεβαιώσει τη διάθεσή του να κάνει ριζικές αλλαγές. Εξάλλου έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διορισμών ή μετατάξεων υπαλλήλων σε διάφορες θέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφορμή της παραίτησης της κυρίας Σιούτη ήταν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η επαγγελματική εμπειρία και οι στρατολογικές εκκρεμότητες του κ. Χασαπόπουλου δεν δικαιολογούσαν την πρόσληψή του ως πρωθυπουργικού συμβούλου- διαδικασία η οποία ματαιώθηκε. Η συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του θεωρώντας το γεγονός « σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι », δεδομένου ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν προηγηθεί και άλλα δημοσιεύματα που έφεραν την κυρία Σιούτη να έχει επαγγελματικές σχέσεις- ως νομική σύμβουλος- με τη Siemens και τη Μονή Τοπλού. Η Μονή μάλιστα είχε προχωρήσει σε ανταλλαγές εκτάσεων, που θύμιζαν την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Η εξήγηση που δινόταν από συνεργάτες του Πρωθυπουργού σχετικά με την απομάκρυνση της κυρίας Σιούτη ήταν ότι « έπρεπε να αποφευχθεί κάθε συζήτηση περί “νόμιμου και ηθικού” », χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν γιατί το ζήτημα αυτό δεν τέθηκε με τα προηγούμενα δημοσιεύματα.

Επιπροσθέτως και δεδομένου ότι το περιστατικό συνέβη ενώ κορυφώνεται η συζήτηση περί επικείμενων αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία του πρωθυπουργικού Γραφείου, η παραίτηση της κυρίας Σιούτη αντιμετωπίστηκε και ως πλήγμα για τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, συνεργάτις του οποίου υπήρξε επί σειρά ετών η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Παμπούκης ήταν άλλωστε εκείνος που έφερε την κυρία Σιούτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε ότι η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου έγινε κατόπιν εισήγησης της κυρίας Σιούτη, σημειώνοντας ωστόσο «παρ΄ ότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν,δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου». Τονίστηκε δε, ότι η παραίτηση υποβλήθηκε «για λόγους ευθιξίας».


Πηγή : tovima.gr




You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Τρικυμία στο Μαξίμου για τους συμβούλους"

  1. Ανώνυμος Said,

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ

    Posted on 31 Αυγούστου 2010 στις 10:38 π.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ11!1
    ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ!!!!
    ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΛΕΞΕΩΝ?
    ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΞΙΚΟΥ
    ΕΝΑ ΟΥΣΤ ΓΑΙΔΑΡΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Posted on 31 Αυγούστου 2010 στις 10:57 π.μ.