Έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μια μεγάλη συζήτηση, μέσα από το "Diogenis-press" και τη "ΣΦΗΚΑ", σχετικά με το επίπεδο πολιτικής ουσίας που εμφανίζει η μέχρι τώρα πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου στο νομό μας.

Έχουμε καταδείξει ότι για την ώρα η πολιτική απουσιάζει και δεν ακούμε από πουθενά προγραμματικό και ποιοτικό πολιτικό λόγο. Στα μεγάλα θέματα των δήμων οι διάφορες διακηρύξεις έχουν μεσοβέζικη υφή και χαρακτήρα ισορροπιών. Την ίδια ώρα κανένας συνδυασμός σε όλη την Κορινθία δεν έχει παρουσιάσει έστω και στο ελάχιστο κάποιους βασικούς άξονες πολιτικής που θα ακολουθήσει σε περίπτωση εκλογής του.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το μείζον θέμα της ανάδειξης και της χρησιμοποίησης της νεολαίας τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ότι δεν μπορεί ακόμα μια φορά η νεολαία να χρησιμοποιηθεί ως γλάστρα ή γαρνιτούρα των φιλοδοξιών του οποιουδήποτε. Είναι η ώρα - και αυτό συμβαίνει σε εθνικό επίπεδο - η νεολαία πραγματικά να διεκδικήσει ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, ρόλο που θα της δώσει το δικαίωμα να εφαρμόσει και όχι απλά να διατυπώσει ή να συνοδεύσει.

Συνεπώς όσοι θέλουν να λένε ότι κόπτονται για τη νεολαία θα πρέπει να της δείξουν και να της αποδώσουν εκείνα που οι ίδιοι ευαγγελίζονται γι' αυτήν.

Η παλαιοκομματική, εξευτελιστική και πολλές φορές υποκριτική λογική ήθελε τους πολιτικούς ταγούς όποτε επιθυμούσαν να συνδιαλλαγούν με τη νεολαία να οργανώνουν κάποια συνάντηση νέων σε κάποιο μπαράκι, λες και θα πάνε να συναντήσουν των σύλλογο αλκοολικών της Κάτω Τούμπας. Δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτή η τακτική συνεχίζεται και μάλιστα αφειδώς.

Δεν λέμε ότι και αυτός δεν είναι ένας τρόπος, αλλά δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός. Αλίμονο αν ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσουμε με τη νεολαία είναι να της οργανώσουμε μια συνάντηση σε ένα μπαρ.

Όταν θέλουν οι υπεύθυνοι των συνδυασμών να λένε ότι υπολογίζουν στη νεολαία, ας ψάξουν έναν άλλο τρόπο να θεμελιώσουν έναν ισχυρό δεσμό μαζί της και όχι ξεκινώντας από το μπαρ της γειτονιάς ...

Ας τελειώνει πια αυτή η κακογουστιά ...


Ευχήνορας



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ευχήνορας : Ας τελειώνει η κακογουστιά με τα μπαράκια"