
Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οργάνωσε στην Κόρινθο, από τις 23-26 Σεπτεμβρίου 2010, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή “Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση”.
Το Συνέδριο αποτέλεσε χώρο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έμπειρους και νέους ερευνητές, σχετικά με ερευνητικές μελέτες, θεωρητικές αναλύσεις, διδακτικές προτάσεις, προσεγγίσεις και μεθοδολογίες που αφορούν στις πολλαπλές πτυχές του πεδίου των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και της Ηλεκτρονικής Μάθησης (τεχνολογικές, παιδαγωγικές, οργανωτικές, διδακτικές και εκπαιδευτικής πολιτικής).
Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή “Οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση” συμμετείχαν περίπου 300 σύνεδροι, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή εισηγητών από διάφορες χώρες, όπως τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και, βέβαια, την Κύπρο και την Ελληνική Διασπορά. Παρουσιάστηκαν
· 7 προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους στο πεδίο τους επιστήμονες του εξωτερικού (στα αγγλικά)
· 130 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες (106 στα ελληνικά και 24 στα αγγλικά)
· 5 συνεδρίες εργασίας (δύο στα ελληνικά, δύο στα αγγλικά και μία στα γαλλικά)
· 2 στρογγυλές τράπεζες.
Το Συνέδριο είχε μεγάλη οργανωτική επιτυχία και αναμένεται να αποτελέσει σταθμό για τις εξελίξεις στο πεδίο των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν στο σχεδιασμό και προώθηση των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που είναι απαραίτητες, ώστε το νέο-σύγχρονο Ελληνικό σχολείο να απαντήσει αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της εποχής. Το Συνέδριο ανέδειξε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ένα ίδρυμα αναγνωρίσιμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ικανό να οργανώσει εκδηλώσεις του επιπέδου αυτού. Ανέδειξε επίσης τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Κόρινθος, ως τόπος φιλοξενίας και οργάνωσης εθνικών αλλά και διεθνών συνεδρίων.
Με την ευκαιρία αυτή, η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει το Δήμο Κορινθίων για τη συνδρομή και την υποστήριξή του, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία αυτή, που είναι επιτυχία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της πόλης της Κορίνθου.
0 Response to "Εντυπωσαικό το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή"