Πολύς λόγος γίνεται τελευταία από κάποιους επώνυμους αλλά μίζερους κύκλους για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κορινθίων.
Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή γι’ αυτούς , διότι το ταμειακό απόθεμα των 12.000.000 ευρώ σήμερα είναι το εργαλείο ανάπτυξης του σημερινού αλλά και του “Kαλλικρατικού” Δήμου Κορινθίων.
Και το ευτύχημα για τους δημότες είναι ότι το απόθεμα αυτό το δημιούργησε η σημερινή Δημοτική Αρχή και το δυστύχημα γι’ αυτούς τους κύκλους είναι ότι βλέπουν να γκρεμίζονται τα όνειρά τους να επενδύσουν στη φτώχεια και τη δυστυχία.
Πράγματι λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό είναι περήφανη, τόσο για το έργο που έχει επιτελέσει , όσο και για το εύρωστο ταμείο του Δήμου Κορινθίων.
Οφείλουμε βέβαια να σημειώσουμε ότι το ταμείο που παραλάβαμε 1/1/2007 ήταν 3.800.000 ευρώ, όπως το έχουμε τονίσει δημόσια στους οικονομικούς απολογισμούς, στις ετήσιες λογοδοσίες μας, στις συνεντεύξεις τύπου , στις δηλώσεις στα ΜΜΕ και όχι 700.000 € , που εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε ένα δελτίο τύπου.
Τώρα αν αυτό ήταν το πρόβλημα για μία δημοτική παράταξη , που ήταν σφόδρα πολέμια στον κ. Θωμαίδη και σήμερα γίνεται υπερασπιστής , αυτό είναι άλλο θέμα, που το αξιολογούν οι Κορίνθιοι.
Επί της ουσίας αναφέρουμε ότι τόσα έργα που έγιναν σε μία και μόνο 4 ετία (και ακόμα δεν τελειώσαμε) δεν έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του τόπου μας, τόσο σε όγκο , όσο και σε προϋπολογισμούς έργων. Τα έργα έγιναν όλη την 4ετία και όχι μόνο φέτος . Χαρακτηριστικά αναφέρουμε :
-Την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβου) (παραδόθηκε την δεύτερη χρονιά)
-Την πλατεία Αρχαίας Κορίνθου (παραδόθηκε την πρώτη χρονιά)
-Τον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στην Ξυλοκέριζα
-Το Πνευματικό Κέντρο Εξαμιλίων (αποπερατώνεται)
-Την πλατεία , αναψυκτήριο, παιδική χαρά στο Σολομό (παραδόθηκε πριν 1,5 χρόνο)
-Τις 14 Παιδικές χαρές 160.000 € το 2008 και άλλες 12 το 2009
-Την ύδρευση από τη Στυμφαλία (ολοκληρώθηκε την τρίτη χρονιά)
-Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Εξαμιλίων και τις γεωτρήσεις στα Εξαμίλια (παραδόθηκαν την πρώτη χρονιά)
-Την αποχέτευση στην Μπαθαρίστρα (ολοκληρώνεται)
-Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στον Άγιο Νικόλαο (άρχισε το 2008)
-Την ανάπλαση στα Καλάμια (Γεωργ. Παπανδρέου, φωτισμός κλπ) (παραδόθηκε την δεύτερη χρονιά.
-Την κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ποσειδωνίας, την οδό Εξαμιλίων στον προαστιακό και την οδό καλλιθέας (εκτελέστηκαν την πρώτη χρονιά)
-Την παρέμβαση στη δυτική είσοδο – περιοχή Κεραμιδάκι με διανοίξεις δρόμων-ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμους, υποδομές, πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης κλπ (εκτελέστηκε την πρώτη χρονιά)
-Τις ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Συνοικισμού (Διογένους, Ισθμίας, Κυρήνης, Κων/λεως, και στην οδό Πειρήνης) (εκτελέστηκε την πρώτη χρονιά).
-Την ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο ( φουαγέ, κοινόχρηστοι χώροι, κλπ) (εκτελέστηκε την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά)
-Την αγορά και κατασκευή πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Αρχαλία Κόρινθο ( υλοποιήθηκε την πρώτη χρονιά).


Με νεώτερη ανακοίνωση θα εκθέσουμε όλα τα έργα που έγιναν , γίνονται και θα γίνουν μέχρι το τέλος της θητείας μας, έργα που είναι πολύ περισσότερα από αυτά που υποσχεθήκαμε στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2006.
Αν αυτά είναι πλασματικά στοιχεία , δεν έχουμε άλλο τρόπο να τους πείσουμε . Θα τους πείσουν οι Κορίνθιοι και οι Κορίνθιες στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Και επειδή προκαλούμαστε από αυτούς τους κύκλους απλά θα τονίσουμε ότι αυτή την 4ετία δεν κάναμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύδρευσης και καθαριότητας (πλην της πρώτης χρονιάς το 2007 που κάναμε αύξηση 4% στα τέλη καθαριότητας). Αντίθετα μειώσαμε μέχρι και 50% τα αντίστοιχα τέλη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, ανάπηροι πολέμου, κλπ).
Επειδή χρησιμοποιούνται και βαρείς χαρακτηρισμοί από τους λασπολόγους για διασπάθιση του χρηματικού υπολοίπου από τον κ. Πνευματικό, λυπούμαστε που δεν έχουν απευθυνθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα (διοικητικά και δικαστικά) για να λάμψει η αλήθεια.
Αλλά μόνιμος σκοπός τους είναι η λάσπη και «θέμα να γίνεται» , δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια. Την απάντηση θα την πάρουν σύντομα από τον Κορινθιακό λαό.
Ο χρόνος πλησιάζει.
Λυπούμαστε επίσης για τους αριθμητικούς ακροβατισμούς που αναφέρουν ότι θα πρέπει να αφαιρούμε διάφορα κονδύλια για να μηδενίσει το ταμειακό απόθεμα.
Εξηγούμαστε λοιπόν :

-Τα έργα που είχαν ενταχθεί στο ΘΗΣΕΑ ήσαν 6 και προϋπολογισμού 3.100.000 € και όχι 4.000.000 €. Η χρηματοδότηση ουδέποτε εκταμιεύτηκε και μπήκε στο ταμείο του Δήμου. Κατά συνέπεια δεν έχει υπολογιστεί στο ταμειακό απόθεμα των 12.000.000 € . Η οικονομική ευρωστία όμως που κατάφερε η Δημοτική Αρχή επέτρεψε να δημοπρατηθούν τα 3 έργα
Πλατεία Αγίας Άννας προϋ/σμού 650.000 €
Πλατεία Νεάπολης Μπαθαρίστρας προϋ/σμού 320.000 €
Ποδηλατόδορομος προϋ/σμού 530.000 €
έργα τα οποία τις προσεχείς ημέρες αρχίζουν να εκτελούνται. Αν αυτό είναι κατακριτέο, οι Κορίνθιοι και πάλι θα δώσουν την απάντήσή τους σύντομα.

-Τα δάνεια του Δήμου ανέρχονται σε 795.000 € , και τα οποία έχουν ληφθεί στο σύνολό τους από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και καλώς ελήφθησαν για τους σκοπούς που εζητήθησαν.
Το δάνειο των 2.2500.000 € που ζήτησε η σημερινή Δημοτική Αρχή από το ΤΠΔ το 2008 για τους Πεζόδρομους ουδέποτε εκταμιεύτηκε , ακριβώς διότι δεν χρειάστηκε τελικά, δεδομένης της έκπτωσης που δόθηκε στη δημοπρασία.
Αν κατηγορούμαστε και για το λόγο ότι δεν πήραμε δάνεια , με δεδομένη την οικονομική ευρωστία του Δήμου, δεν θα απαντήσουμε διότι πλέον χάνεται η λογική.

-Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ταμείο του Δήμου δεν θα συρρικνωθεί ,όπως φοβούνται οι κύκλοι της μεμψιμοιρίας, διότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει να εισπράττει τα οφειλόμενα έσοδα, παρά τη σημαντική μείωση των εσόδων από τους ΚΑΠ, διότι μόνον με ευρωστία επέρχεται η ανάπτυξη του τόπου μας.
Σε αυτό βασίζονται και οι νέοι συνδημότες μας από τους δήμους Άσσου-Λεχαίου, Τενέας, Σαρωνικού και Σολυγείας για μία ισόρροπη ανάπτυξη όλου του νέου καλλικρατικού δήμου Κορινθίων.
Τα έσοδα και τα έξοδα συνεχώς ανατροφοδοτούνται και ποτέ δεν είναι στάσιμα. Αυτά είναι απλά οικονομικά στοιχεία.

-Όσον αφορά το ΕΣΠΑ και την προοπτική του νέου δήμου Κορινθίων γνωρίζουμε στους δημότες μας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή με παρεμβάσεις της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από το Δ΄ ΚΠΣ στα πλαίσια των αστικών αναπλάσεων συνολικού ύψους 4.000.000 € σε πρώτη φάση, ενώ εκκρεμούν και οι χρηματοδοτήσεις του ΘΗΣΕΑ .

-Έχουν ήδη εκπονηθεί οι τεχνικές μελέτες για νέα σημαντικά έργα της επόμενης περιόδου και η νέα Δημοτική Αρχή θα ευτυχήσει να ξεκινήσει αμέσως σημαντικά έργα υποδομών και αναπλάσεων , όπως:
-Η ανάπλαση σε όλο το μήκος του εγκιβωτισμένου Ξηριά
-Η ανάπλαση της εκβολής του χειμάρρου Ξηριά
-Η ολοκλήρωση της ανάπλασης των μπαζωμάτων του Αγ. Νικολάου,
-Η πλατεία και αθλητικό κέντρο στον Αγ. Γεώργιο
-Η αποχέτευση λυμάτων στην περιοχή του σχεδίου πόλης Αγ. Γεωργίου

Οι Κορίνθιοι και βλέπουν τα έργα και βλέπουν την οικονομική ευρωστία του Δήμου μας και κρίση έχουν και θα αποδώσουν τα του Καίσαρος των Καίσαρι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to ""Η πραγματική εικόνα του δήμου Κορινθίων στα οικονομικά""

  1. Ανώνυμος Said,

    ''Οφείλουμε βέβαια να σημειώσουμε ότι το ταμείο που παραλάβαμε 1/1/2007 ήταν 3.800.000 ευρώ, όπως το έχουμε τονίσει δημόσια στους οικονομικούς απολογισμούς, στις ετήσιες λογοδοσίες μας, στις συνεντεύξεις τύπου , στις δηλώσεις στα ΜΜΕ και όχι 700.000 € , που εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε ένα δελτίο τύπου.''

    Σε αυτό το βίντεο
    http://diogenis-press.blogspot.com/2010/09/13.html
    εκ παραδρομής το έλεγε ο Σταυρέλης;
    Βγήκε όμως ο Κασίμης και έδωσε τα στοιχεία , βγήκε και ο Θωμαϊδης και τον επιβεβαίωσε, τι να κάνουν μετά.
    'Επρεπε να το παραδεχτούν με όμορφο τρόπο.
    Εκ του πονηρού ήταν..
    Για να απαξιωθεί το έργο του Θωμαίδη και να τονιστεί το έργο της παρούσας δημοτικης αρχής.
    Τόσο απλό είναι.

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:09 π.μ.