Περί δημοψηφίσματος και άλλα τινά

16.9.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Η κοινή πολιτική λογική λέει ότι όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και αυτή θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβέρνησης.

Ενδεχόμενη καταψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων, κυρίως στις μεγάλες περιφέρειες, θα ερμηνευθεί ως ευθεία αποδοκιμασία τής πολιτικής της. Της πολιτικής του Μνημονίου.

Η τρόικα και η κυβέρνηση όμως αποφεύγουν σαν τον «διάβολο το λιβάνι» μια ευθεία αναμέτρηση με την Αλήθεια. Όλος ο προπαγανδιστικός πύργος έχει κτιστεί στα ΜΜΕ και στις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις στην προσπάθεια τους να περάσουν ως γενική εικόνα την παθητική και προβατοειδή εγκαρτέρηση.

Μέσα στα πλαίσια αυτά λοιπόν της αποφυγής της αναμέτρησης με την Αλήθεια και με την Αντιμνημονιακή μάνητα των πολιτών ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «δημοψήφισμα για την Αυτοδιοίκηση» τις επικείμενες εκλογές .
Είπε ότι είναι «δημοψήφισμα» για το σχέδιο συνένωσης των δήμων («Καλλικράτης») και για τις άλλες μεγάλες αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνησή του.

Όμως τι στρεβλή επιχειρηματολογία είναι αυτή όταν: α) Ο πολυδιαφημισμένος «Καλλικράτης» του κ. Παπανδρέου απαξιώθηκε από τα ίδια τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που αρνούνταν πεισματικά να γίνουν υποψήφιοι περιφερειάρχες;

Τα όσα έγιναν στο παρασκήνιο του τριήμερου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις υποψηφιότητες, δείχνουν πόσο χαμηλή εκτίμηση έχουν για τη δήθεν «σημαντική μεταρρύθμιση» του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης οι μεγαλοσχήμονες υπουργοί της κυβέρνησης του.

β)Όταν και η ίδια η κυβέρνηση απαξιώνει τον «Καλλικράτη» αφού δεν έχει σκοπό να προπαγανδίσει υπέρ της «θεμελιώδους αλλαγής στη λειτουργία του κράτους» όπως την ονομάζει , αλλά να περιορίσει τις ενδεχόμενες απώλειες λόγω των οικονομικών της μέτρων (Γι’ αυτό και το …. σιωπητήριο μέχρι τον Νοέμβρη για νέα μέτρα.);

γ)Όταν το ίδιο το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση , το ΠΑΣΟΚ, δεν αναζήτησε τους ικανότερους και αυτούς που πιστεύουν σε αυτό το δύσκολο αυτοδιοικητικό εγχείρημα, αλλά εκείνους που μπορούν να δώσουν στη μάχη του Νοεμβρίου χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, ν’ αυξήσει ή να διατηρήσει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ την κομματική του επιρροή και μάλιστα «επίπλαστα» ;

Ένας σχεδιασμός που θυμίζει τις εθνικές εκλογές του 2004 και την «ενσωμάτωση» των Στ.Μάνου – Αν. Ανδριανόπουλου στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση του κ. Παναγιωτακόπουλο που σχεδόν αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ. Είπε λοιπόν ο κατά πολλούς εκφραστής της βάσης του ΠΑΣΟΚ:
«Η ενασχόληση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων τόσους μήνες έβγαλε τους κ. Τατούλη, Μπουτάρη, Καμίνη και, φυσικά, καμία γυναίκα.

Είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ να κρύβεται πίσω από τους γυρολόγους της πολιτικής με τον κ. Τατούλη και να σηματοδοτεί την ανανέωση με τον κ. Μπουτάρη (75 χρονών) στη Θεσσαλονίκη και στον Δήμο της Αθήνας με τον άγνωστο κ. Καμίνη. Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ έχουν μνήμη, γνώση και άποψη» .

Όλες αυτές λοιπόν οι αντιφάσεις και οι σχεδιασμοί για κατασκευή «επίπλαστων» ποσοστών, στην ουσία αναιρούν την «σημαντική μεταρρύθμιση» του ΠΑΣΟΚ εκ των έσω και αφ` ετέρου σκοπό έχουν την αποφυγή της ευθείας αναμέτρησης με την Αλήθεια και την θέληση των πολιτών.

Μέχρι λοιπόν τον Νοέμβριο θα παρακολουθούμε μια έντονη προσπάθεια που πηγάζει από τα ερεβώδη επιτελεία του ΔΝΤ, να μη μετατραπούν οι εκλογές σε «Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο» .

Στην προσπάθεια αυτή θα επιστρατευτούν κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, ΜΜΕ, και διάφοροι (και…πάντα πρόθυμοι) «πνευματικοί άνδρες» της χώρας μας.

Το μήνυμα που εκπέμπει λοιπόν η κοινωνία προς όλους αυτούς ως απάντηση είναι εμφωλευμένο στα λόγια του Άγγλου στοχαστή Thomas Fuller …. «Αυτός που έχει εξαπατηθεί δύο φορές από τον ίδιο άνθρωπο, είναι συνεργός στην απάτη».


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Περί δημοψηφίσματος και άλλα τινά"