Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το θέμα των σοβαρών ελλείψεων που παρουσιάστηκαν σε εφόδια και αναλώσιμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα από επίσκεψη μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, μετά λύπης διαπίστωσα, την, επιεικώς, τραγική κατάσταση που επικρατεί. Το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία της Χώρας, παρουσιάζει εικόνες διάλυσης και αποσύνθεσης. Η ανεπάρκεια σε εφόδια, ιατρικά αναλώσιμα, ειδικευμένο προσωπικό, αλλά και απλά προϊόντα ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όπως σεντόνια, έχουν ως αποτέλεσμα, όλες οι κλινικές του νοσοκομείου να λειτουργούν πλημμελώς.
Σε αυτό το χάος που επικρατεί, οφείλω να αναγνωρίσω το ήθος, τον επαγγελματισμό, το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες, το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου, δίνει τον δικό του αγώνα προκειμένου να παράσχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες του στους ασθενείς.
Κατόπιν τούτων, θεώρησα υποχρέωσή μου να θέσω το θέμα υπ’ όψιν του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, ζητώντας να με ενημερώσει, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, για τις άμεσες πρωτοβουλίες και ενέργειες του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανωτέρω ελλείψεις και να δοθεί γρήγορα λύση σε αυτό το μείζονος σημασίας πρόβλημα.
Η ολιγωρία της Κυβέρνησης τους τελευταίους έντεκα μήνες, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το επιδείνωσε.
Με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, προσπάθησε να δώσει ευκαιριακές λύσεις, μα το μόνο που κατάφερε ήταν απλώς να μεταθέτει το πρόβλημα για αργότερα. Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν δεν έχει γίνει ούτε ένας διαγωνισμός.
Μάλιστα η Κυβέρνηση έσπευσε να νομιμοποιήσει αυτές τις παράνομες προμήθειες μέσω νομοθετικής ρύθμισης, η οποία επικρίθηκε σφοδρά και από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η Κυβέρνηση έδωσε για την κάλυψη των παράνομων προμηθειών 600 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τοκίζονται και συσσωρεύονται.
Η ανομία και η αδιαφάνεια στις προμήθειες δεν μπορεί να καλύπτεται κάθε φορά από έκτακτες και αμφισβητήσιμες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Στο μεταξύ, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, μια απλή εξέταση χρειάζεται να προγραμματιστεί έξι μήνες νωρίτερα, οι λίστες των ασθενών μακραίνουν και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.
Το κράτος χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία, τα ασφαλιστικά ταμεία στα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία στους προμηθευτές. Η Κυβέρνηση, αντί να επιχειρήσει να βάλει μία τάξη στις δυσλειτουργίες αγνοεί το χάος και περί άλλα τυρβάζει.
Είναι ίσως ενδεικτικό των προθέσεων της Κυβέρνησης η απαλοιφή του όρου «Κοινωνική Αλληλεγγύη» από τον τίτλο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο «Υγείας, Διατροφής και Άθλησης». Ίσως ο Πρωθυπουργός, στον νυχτερινό του ανασχηματισμό, θέλησε να δώσει έναν τόνο ευφορίας, η πραγματικότητα όμως είναι ότι, όποιος πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με την αθλιότητα του δημοσίου συστήματος υγείας δεν εκτιμά τέτοιου είδους αστεία.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ερώτηση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου"