Π. Μπεγλίτης: Αναγκαστική επιλογή η περαίωση

26.9.10 Αναρτήθηκε από Γιάννης Στεφανής
Δριμεία επίθεση εναντίον της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Αναφερόμενος στο πλάνο μηδενισμού του χρέους που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου τον κ. Σαμαρά, λέγοντας πως η στρατηγική που ανέπτυξε, ήταν υπονομευμένη από τη σημερινή πραγματικότητα. «Θεωρώ πως ο λόγος του έχει στόχο την κομματική συσπείρωση», δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, που κατηγόρησε τη ΝΔ για έλλειμμα αυτοκριτικής και ειλικρίνειας.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε και στο θέμα της περαίωσης, αποκαλύπτοντας πως αρχικά, η κυβέρνηση ήταν αντίθετη με το συγκεκριμένο μέτρο, ωστόσο αυτό ήρθε ως αναγκαστική επιλογή, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του 2010. Παραδέχτηκε πως η περαίωση μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε περίοδο ύφεσης, ωστόσο ανέφερε πως θεωρεί το μέτρο «ad hoc επιλογή του Υπ. Οικονομικών».

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συμβάλλει στον εξορθολογισμό και τη μείωσή τους. Ωστόσο, με αφορμή τα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί για αμοιβαίο περιορισμό των αμυντικών δαπανών Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Μπεγλίτης παρουσίασε μια κάπως διαφορετική πραγματικότητα.

«Φυσικά και η κατεύθυνση είναι προς την επίλυση των προβλημάτων, όμως η πραγματικότητα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είναι σκληρή και πολλές φορές, οι πράξεις διαφέρουν από τα λόγια», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως «πρωταρχικό καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Επίσης, ήταν κατηγορηματικός στο ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τον συντονισμό της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει κανέναν έλλειμμα συντονισμού. Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε ξεκόψει από το καλοκαίρι», είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ερωτώμενος για τη θέση που είχε πάρει κατά της υποστήριξης της υποψηφιότητας Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως εμμένει στη θέση του. «Εκτιμώ πως στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με μια υποψηφιότητα ευρύτερης αποδοχής. Η επιλογή Τατούλη είναι υπερβατική, εύχομαι να μας βγει. Προσωπικά θα στηρίξω την επιλογή του κόμματος, αν και θεωρώ πως το εγχείρημα είναι δύσκολο».
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Response to "Π. Μπεγλίτης: Αναγκαστική επιλογή η περαίωση"

  1. Ανώνυμος Said,

    κουραφεξαλα μαγκα
    οτι και να πειτε
    οτι και να κανετε
    επεσαν οι τιτλοι του τελους
    ειστε απλα αναξιοπιστοι

    Posted on 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:20 π.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

    Posted on 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:22 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος Said,

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΩΝΩ
    ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
    ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    Posted on 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:07 μ.μ.