Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, με αφορμή τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία FULGOR, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις γύρω από την επιβίωση της βιομηχανίας FULGOR και το εργασιακό μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων σ’ αυτήν.
Έχω, ήδη, επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κώστα Μαλανδρένη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Παναγιώτη Αρχοντάκο, καθώς και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο, ενώ ενημέρωσα, επίσης, τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Λούκα Κατσέλη και κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Σ’ αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική περίοδο για την πατρίδα μας και το νομό μας, οφείλουμε, όλοι να εργασθούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της εργασιακής τους ασφάλειας, αλλά και για τη σωτηρία της βιομηχανίας.
Ως πρώτο βήμα πιστεύω ότι το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει, σύντομα, να συγκαλέσει τριμερή συνάντηση και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλω, σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο των εργαζομένων.
Παράλληλα θα συναντηθώ με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών για να εξετάσουμε τις δυνατότητες επιβίωσης της βιομηχανίας FULGOR.
Κατανοώ την αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους, βρίσκομαι στο πλευρό τους και θα προσπαθήσω με κάθε δυνατό τρόπο για να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Response to "Δήλωση Μπεγλίτη για το κλείσιμο της ΦΟΥΛΓΚΟΡ"

  1. Ανώνυμος Said,

    H paremBasH tou upourgou kai tHs kuBernHsHs prepei na einai amesH dioti oi exelixeis trexoun kai 300 oikogeneies tha Brethoun ston dromo.Auto tha exei soBares epiptoseis gia tHn korinyhia alla kai gia tHn kuBernHsH afou eimaste pro eklogwn.

    Posted on 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:11 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    o upourgos kai H kubernHsH prepei na na epemBoun grHgora kai amesa dioti oi exelixeis trexoun kai 300 oikogeneies kindyneuoun na meinoun sto dromo mprosta se autH thn oikonomiki krish pou pernaei o topos.Auto tha einai kako oxi mono gia thn korinthia alla kai gia thn kuBernhsh afou Breisketai pro eklogwn.

    Posted on 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:30 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος Said,

    Υπουργέ αλλού αυτά!!!
    Μας έχεις τρελάνει στις ενέργειες.
    'Ασε μας στον πόνο μας και κοίτα να φτιάξεις το πολεμικό μουσείο!!

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:10 π.μ.

     
  4. Ανώνυμος Said,

    κυριε
    Υπουργε δεν πρεπει να χαθουνε οι 300 θεσεις εργασιας διοτι πισω απο τις 300 θεσεις υπαρχουν πανω απο 1000 ψηφοι που θα πανε χαμενοι αν ο νεος μετοχος δεν κρατησει τις θεσεις εργασιας μας.

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:48 π.μ.

     
  5. Ανώνυμος Said,

    mas katasrepsate me tin anergia

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:50 π.μ.

     
  6. Ανώνυμος Said,

    theloume douleia kai oxi anergia. 300 oikogenies kindineuoun den paei allo ti thelete na kanoume na trelathoume teleios... Enas aganaktismenos tis fulgor.

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:55 π.μ.

     
  7. Ανώνυμος Said,

    Όταν ο κόμπος φτανει στο χτένι, τρέχουν όλοι;;;; Που ήταν ο κος Μπεγλίτης και ολοι οι φορείς οταν το σωματειο εργαζομένων τους κοινοποίησε το πρόβλημα πολλούς μήνες πριν;;;;;

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:56 μ.μ.

     
  8. Ανώνυμος Said,

    Πρέπει οι μπεγλίτιδες,φαρμάκηδες,κόλλιαδες να εξαφανιστούν όχι μόνο από την Κορινθία,αλλά από την Ελλάδα,γιατί το πρόβλημα το ήξεραν, και τώρα για πολιτικούς μόνο λόγους κάνουν τους σωτήρες.Μπορούν να επιβάλλουν να μείνουν οι εργαζόμενοι,διότι η εταιρία αυτή έχει την δυνατότητα να αποδείξει,όπως έχει αποδείξει ως τώρα ότι είναι μία σοβαρή βιομηχανία.
    Δεν μπορεί το κράτος να κρατά τους λαναράδες και να κλείνει την Fulgor.Δεν μπορεί τα πολιτικάκια να βοηθούν τις εταιρίες που θέλουν αυτοί και να κλείνουν μια βιομηχανία σαν τη Fulgor.
    Δεν μπορεί να επιζούν εταιρίες που τα λεφτά τους τα βγάζουν από ρουμάνους και βούλγαρους εργαζόμενους,τους οποίους το ελληνικό λαμογιακό κράτος τους επιδοτεί και να στέλνουν στα σπίτια τους ¨Ελληνες πολίτες εργαζόμενους.
    Η λύση πρέπει να είναι άμεση,οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουν,και οι πολιτικοί ας κάνουν για μια φορά τη δουλειά τους.
    Οι εργαζόμενοι της Fulgor,δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν να τους λυπάται.Η αξιοπρέπεια καθενός είναι το μόνο που έχει μείνει μέσα τους.Όλα τα υπόλοιπα,οι πολιτικοί και οι γύρω από αυτούς τους τα έχουνε πάρει.

    "«Τρομερός είναι ο θυμός ενός λαού που μουρμουρίζει. Βαρύ χρέος, που πληρώνεται με δημόσιες κατάρες.»
    Αισχύλος

    Posted on 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:46 μ.μ.