Το οποίο παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες ηλικιωμένους. Τα κοινωνικά προγράμματα πρόνοιας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά. έχουν ενταχθεί εδώ και δεκαετίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς ποτέ, όμως, να εξασφαλιστεί η διαρκής και σταθερή χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους. Όπως δήλωσε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και κοινωνική λειτουργός κα. Νάνσυ Ζορμπά οι εξελίξεις στο θέμα παρά τις υποσχέσεις χρόνων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας αναμένονται άσχημες. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων εργαζομένων του προγράμματος και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης και ο Υφυπουργός κ. Γεώργιος Ντόλιος, ούτε λίγο ούτε πολύ ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες τους και τους κοινοποίησαν ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος παύει στο τέλος του έτους.

Ακόμα και στην περίπτωση όμως που κάποιοι Δήμοι θελήσουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με δική τους χρηματοδότηση, όπως ανέφερε ότι μπορεί να γίνει στη συνάντηση με τους εργαζόμενους ο Υπουργός Εσωτερικών, η αλλαγή του συστήματος μοριοδότησης, ενισχύει την δυσχερή θέση των συμβασιούχων που εργάζονταν στο πρόγραμμα καθώς δεν δίνεται πλέον βάρος στην προϋπηρεσία αλλά σε άλλους παράγοντες όπως οι μήνες ανεργίας, όπως εξήγησε μέσα από τις δηλώσεις της η κα Ζορμπά.

Τα πράγματα λοιπόν είναι δύσκολα για μία μερίδα εργαζομένων που ασκούν κοινωνικό έργο βοηθώντας άτομα της τρίτης ηλικίας να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, όπως τόνισε η κα Ζορμπά καταργείται και ένα όργανο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργούσε ενισχυτικά για το κοινωνικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που έχει μειώσει τις συντάξεις και τις παροχές στους ηλικιωμένους. Οι εργαζόμενοι δεν είναι πρόθυμοι να αφήσουν την κίνηση αυτή χωρίς απάντηση.

Έτσι, κι ενώ οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως κοινοποίησε η κα Ζορμπά οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες δύο μέρες 48ωρή πανελλαδική απεργία.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τέλος φαίνεται να παίρνει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»"