ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΒΟΧΑΣ (ΤΟ.ΣΥ.Ν)

Ζευγολατιό, 20/11/2010

Η κάλπη των καλλικρατικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, πέραν βεβαίως του αποτελέσματος (Δήμαρχος ο Α. Παπακυριάκος με ποσοστό 55,47 % έναντι του Θ.Λαμπρόπουλου με 44,53 %) το οποίο δε χωρά ουδεμία αμφισβήτηση και παρερμηνεία, έκρυβε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Όσον αφορά εμάς τη Νέα Γενιά έχουμε να επισημάνουμε και να σταθούμε στα εξής σημεία, σε πρώτη φάση:
1. Η νέα Καλλικρατική αρχιτεκτονική που έρχεται απο 1/1/2011 στον
δήμο Βέλου – Βόχας, απαιτεί αφενός μεν την καλή γνώση και αφομοίωση των όσων ορίζει ο ν. 3852, αρ. 87 / 7 Ιουνίου 2010, και αφετέρου δέ την απρόσκοπτη πρακτική εφαρμογή τους πρός όφελος όλων των συμπολιτών μας και των αντίστοιχων τοπικών κοινωνιών ανεξαιρέτως και αδιακρίτως.
2. Απαιτεί απο τον εκλεγμένο δήμαρχο Α.Παπακυριάκο και το επιτελείο του, τη χάραξη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος προτεραιοτήτων απο τη μια και απο την άλλη την παρουσία ενός καθαρού προσανατολισμού και βιώσιμου οράματος για την επίλυση των υπαρκτών και χρόνιων προβλημάτων της περιοχής μας,με απώτερο στόχο να τεθούν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
3. Απαιτεί απο τους υπόλοιπους συνδυασμούς γόνιμη αντιπολίτευση χωρίς λαϊκισμούς, τοπικιστικά παραληρήματα και κομματικές παρωπίδες.
Τέτοιες τάσεις ή διαθέσεις είναι επικίνδυνες διότι διχάζουν και διασπούν, οδηγώντας έτσι στη στασιμότητα και την παθητικότητα. Η επαγρύπνηση, η ετοιμότητα και η θετική συμβολή αποτελούν μονόδρομο. Κι αυτό γιατί η διοίκηση μιας οργανωμένης κοινωνίας πολιτών αποτελεί προνόμιο των πολλών και όχι κάποιας «ελίτ», από τον δήμαρχο έως τον τελευταίο πολίτη.
4. Απαιτεί από όλους εμάς τους νέους ανθρώπους την ενεργό συμμετοχή με την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων και την ανάπτυξη δράσεων. Να έχουμε καθαρή ματιά, ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας και συναλληλίας για το καλό του Τόπου μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αποστασιοποιήσεις και παραιτήσεις.
Το μέλλον μας ανήκει. Απο εμάς εξαρτάται πως θα ανταποκριθούμε τόσο ως σύνολο όσο και ατομικά στα κελεύσματα του ‘’Καλλικράτη’’. Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της ελπίδας της κοινωνίας μας, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη; Από την άλλη η κοινωνία μας θα λειτουργήσει επιτέλους ώριμα και υπεύθυνα;
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σχοινοχωρίτης Κων/νος Δημάκης Παναγιώτης
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΤΟΣΥΝ ΒΟΧΑΣ: «Αποτέλεσμα δημοτικών εκλογών 7ης Νοεμβρίου 2010»"