Ψήφο αυξημένης ευθύνης απέναντι στο μέλλον της χώρας, ζήτησε από τους πολίτες στις εκλογές της 7η Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στην Κοζάνη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι δικαιολογημένη η οργή των πολιτών και είναι μια πραγματικότητα που την καταλαβαίνει, και κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς που επενδύουν στον φόβο και την ανασφάλεια αλλά να την μετατρέψουν σε δύναμη δημιουργίας και αλλαγών.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία ή αν θα αφήσουμε στην μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε πως αν υπάρχει αδιέξοδο τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός, διότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σταματήσει την πορεία των αλλαγών είπε ο πρωθυπουργός. Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την πορεία για την σωτηρία της χώρας και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ενώ θα έπρεπε να στηρίξει τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση κάνει ότι έκανε και ως κυβέρνηση: άλλα λέει εντός Ελλάδας και άλλα λέει εκτός.

"Δεν δραπετεύω από τα προβλήματα"

"Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία, μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες και το μέγεθος των προκλήσεων", τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" και χαρακτηρίζει "αστεία πράγματα" τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου, όπως ο Κώστας Καραμανλής.

"'Εδωσα και δίνω όλο τον εαυτό μου για να αποφύγει η χώρα μου την χρεοκοπία, ανέλαβα ιστορικές ευθύνες, με πολλή περίσκεψη, αλλά χωρίς ποτέ να δειλιάσω", αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Γ. Παπανδρέου και δηλώνει έτοιμος να τον κρίνουν ξανά οι πολίτες, όποτε χρειαστεί.

* Τη βεβαιότητα του ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου «θα μιλήσει η σιωπηλή πλειοψηφία» και «θα πει ``ναι`` στη συνέχιση του εθνικού αγώνα για τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας», εξέφρασε σε συνέντευξη του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παπανδρέου : "Ζητώ ψήφο αυξημένης ευθύνης""