Στηρίζει με... χρησμό τον Σαμαρά

26.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis

Σε οριστικό ξεκαθάρισμα εσωκομματικών «λογαριασμών» παραπέμπει η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα «βαρύ» κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τις αποχωρήσεις - διαγραφές βουλευτών. Αυτό το ξεκαθάρισμα φαίνεται ότι θα το επιδιώξουν όλες οι πλευρές, με πρώτο τον ίδιο τον κ. Αντ. Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ , ο οποίος άκουσε με ικανοποίηση χθες τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή να δηλώνουν -έστω και με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση- ότι «η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας», είναι αποφασισμένος να «πετάξει το γάντι» στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες , καλώντας τους να παραιτηθούν εδώ και τώρα από τη ΝΔ, εφόσον το επιθυμούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναλάβει τον χαρακτηρισμό δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ για όσους επέλεξαν να αποχωρήσουν και θα τονίσει ότι με αυτήν τους την πράξη βλάπτουν τους εαυτούς τους. Θα συνδέσει το χρονικό σημείο εκδήλωσης αυτών των κινήσεων με την ευρύτερη πορεία της οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει το βασικό του επιχείρημα ότι στηρίζουν την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα λάβουν τον λόγο και βουλευτές της ΝΔ αλλά και μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ , προκειμένου να στηρίξουν τον κ. Σαμαρά. Δεν αποκλείεται δε, στο πλαίσιο αυτό να υπάρξουν και ευθείες βολές κατά της κ. Ντ. Μπακογιάννη, την οποία έχουν κατηγορήσει ότι «βρίσκεται πίσω από τη νέα αποστασία», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ρηγίλλης.

Τον λόγο θα ζητήσει και θα λάβει σήμερα και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κ. Καραγκούνης, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του δύο ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η τοποθέτησή του αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς και πρόσφατα είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στον κ. Σαμαρά, γεγονός που είχε πυροδοτήσει σενάρια περί αποχώρησής του από τη ΝΔ.

Χθες, βουλευτές της ΝΔ , μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Χαρακόπουλος, Πιπιλή και Μανώλης, εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις κατά των συναδέλφων τους που αποχώρησαν ή διεγράφησαν, ζητώντας τους να επιστρεψουν τις έδρες στο κόμμα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στηρίζει με... χρησμό τον Σαμαρά"