Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων της διοικήτριας του Νοσοκομείου Κορίνθου κας Αμαλίας Σκέπερς και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου κ. Γιώργου Πατσογιάννη, την απάντηση τους έδωσαν μέσα από επιστολές τους τόσο ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Μιχάλης Σαββανός όσο και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου. Υπενθυμίζουμε ότι στις δηλώσεις τους η κα Σκέπερς και ο κ. Πατσογιάννης είχαν αναφερθεί στην αναρμοδιότητα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου να εκφέρει λόγο για τα ιατρικά θέματα του νοσοκομείου. Παράλληλα ο κ. Πατσογιάννης άφησε υπόνοιες περί πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς του κ. Παπαπαναγιώτου, ενώ η κα Σκέπερς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας μην κόπτονται κάποιοι για τον κόσμο που άφησαν εκτεθειμένο όλα τα προηγούμενα χρόνια»

Στην επιστολή που απέστειλε ως απάντηση για τις ανωτέρω αναφερόμενες δηλώσεις ο κ. Σαββανός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Προς γνώση αυτών που αναφέρθηκαν σε ανακρίβειες:

Α) Μετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κορίνθου που αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων και κατ’ επέκταση στην θεσμική λειτουργία του. Επομένως αποτελώ εξ’ αντικειμένου θεσμικό όργανο του νοσοκομείου.

Β) Σε σχέση με την μη θεσμική μου λειτουργία σε Ιατρικά ζητήματα, ως πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, έχω το συνδικαλιστικό χρέος, να αναδεικνύω τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία έχω τονίσει επανειλημμένα εδώ και χρόνια».

Την θέση του υπερασπίστηκε και ο κ. Παπαπαναγιώτου ο οποίος σε αντίστοιχη επιστολή του αναφέρει: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κ. Διοικήτρια ότι ο Ι.Σ.Κ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Από τον ιδρυτικό του νόμο είναι θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα Υγείας και κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε διάλογο μαζί μας σεβόμενη τον ρόλο μας όπως εμείς σεβόμαστε τον δικό της. Τα αναφερθέντα για πολιτικά παιχνίδια, κρίσεις γιατρών κλπ δεν τα γνωρίζω και δεν με αφορούν. Πιθανόν κάποιοι «εξ ιδίων να κρίνουν τα αλλότρια».

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απάντηση Π. Παπαπαναγιώτου και Μ. Σαββανού στην διοικήτρια του νοσοκομείου"