Σε ρόλο Οιδίποδα ο Τάσος Χωρέμης..!

23.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Η οδυνηρότερη ήττα της κεντροδεξιάς Αυτοδιοικητικής παράταξης στο Δήμο Σικυωνίων συντελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 14-11-2010. Και γίνεται μεγαλύτερη όταν ο αντίπαλος προ τριμήνου, εθεωρείτο σαν ο «τρελός της παρέας», ο άσημος και αδιάφορος «κοινοτάρχης του Φενεού» (όπως τον αποκαλούσαν Σπύρος Σταματόπουλος.Τα χαμόγελα της αισιοδοξίας της πρώτης Κυριακής, έσβηναν σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας και τα σύννεφα της απογοήτευσης πύκνωναν με γοργό ρυθμό.
Ίσως να ήταν προβλέψιμη η ήττα! Σε καμία περίπτωση όμως η συντριβή! Κάποιες χαραμάδες ελπίδας που προέρχονταν από το στρατόπεδο του μεγάλου και άδικα χαμένου Τάσου Χωρέμη, σαν «σανίδα σωτηρίας» διαλύθηκαν από την «μετάταξη» των Δούρειων Ίππων του Χωρέμη προς το στρατόπεδο του Φενεάτη Δημάρχου.
Θα πρέπει να ομολογηθεί ότι ακόμα και ο μεγάλος Κάρολος Κουν θα υποκλινόταν στο μεγαλείο αυτού του σκηνοθετημένου επιτεύγματος.
Γιατί ο τραγικός ήρωας αυτής της σύγχρονης τραγωδίας σαν ένας νέος Οιδίποδας στην πραγματικότητα ήταν ο πρώην Κορίνθιος βουλευτής!
Ο διπλά λαβωμένος από δύο βουλευτικές μάχες Σικυώνιος πολιτικός, ήταν εύκολο θήραμα για τους «λαθροκυνηγούς» της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.
Ένας συνδυασμός στημένος πολιτικάντικα επιβληθείς από τους επώνυμους τυχοδιώκτες της αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου και ένας συρφετός απωθητικών αυλικών, υπήρξε η πιο αποτελεσματική συνταγή, για να σβήσουν το άστρο του, που τρεμόπαιζε.
Ο στόχος ήταν ο Τάσος Χωρέμης!!!
Επειδή στον β’ γύρο θα αποδεικνυόταν ότι θα ήταν «πολύ σκληρός για να πεθάνει».
Και αφού ξεμπέρδεψαν μαζί του μια για πάντα (γιατί έτσι πιστεύουν) ο εναπομείνας Χρήστος Ζαχαριάς θα ήταν μια «χαψιά»!
Όπερ και εγένετο! Είτε γιατί του χρεώθηκαν όλα τα αρνητικά της τετραετίας του Άγγελου Τσουλούφα, είτε γιατί θεωρήθηκε υπεύθυνος για κάθε αποχώρηση και αποστασιοποίηση μελών της πλειοψηφίας, είτε γιατί επανέφεραν γιατί έτσι βόλευε, αυτοδιοικητικές συμπεριφορές του 2002, είτε γιατί υπήρξε έλλειμμα σε επίπεδο επικοινωνίας, ανανέωσης ηλικιακής και ιδεών, είτε γιατί οι κατανομές και οι επιλογές κατά περιοχή υπήρξαν «ανύπαρκτες» έως μη ελκυστικές το αποτέλεσμα εξ αντικειμένου ήταν ορατό και αναμενόμενο.Το Κιάτο ανέκαθεν όπως έχω γράψει είναι η κατ’ εξοχήν πόλη της κωλοτούμπας, της αναβίωσης των παθών, των εμπαθειών, της οργής και του μίσους, των ανίερων συμμαχιών και της λυκοφιλίας.Ένα τέτοιο αλληλοσπαρασσόμενο τοπίο βρήκε ο πανέξυπνος και μεθοδικός Σπύρος Σταματόπουλος και η προβλεφθείσα σκληρή μάχη του α’ γύρου και β’ γύρου μετατράπηκε σε ένα υγιεινό περίπατο. Το πλέον αμφιλεγόμενο πρόσωπο προ τριμήνου, αποδείχθηκε δήμιος των κατεστημένων αντιλήψεων και των ξεπερασμένων και φθαρμένων συνταγών.Ο αμφισβητούμενος, πριν λίγο καιρό, Σπύρος Σταματόπουλος, ανεξάρτητος σύμφωνα με τα δηλωθέντα, ξαφνικά έγινε ο δημοφιλέστερος άνθρωπος της χρονιάς.
Η διασύνδεση του με κέντρα εξουσίας που κάποιοι επικαλούνται, δεν είναι κάτι το αθέμιτο και παράτυπο, ούτε η ύπαρξη πηγών χρηματοδότησης, που όλοι διαθέτουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό!\

«Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω». Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ο πρώτος Καλλικρατικός Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων, έχει αποκτήσει ένα τεράστιο αυτοδιοικητικό ανάστημα που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τη μεθαυριανή παρουσία του στο κεντρικό πολιτικό γίγνεσθαι της χώας!
Θυμηθείτε το!!

Προσδοκίες και ορέξεις που ήδη διαθέτουν οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και ίσως ο Παπαθεοφάνους αφήνοντας το χώρο του Δήμου σε επόμενους πρωτοεμφανιζόμενους, αλλά και τους «καμένους από χέρι» επίδοξους διαδόχους του.
Ο Σπύρος Σταματόπουλος εμφανίστηκε σαν ο άγγελος τιμωρός μιας χρεωκοπημένης παλαιοκομματικής κουλτούρας και έφερε τα πάνω-κάτω, έστω και αν το πέρασμά του (για τα πιο ψηλά πατώματα) θα είναι σύντομο για την τοπική κοινωνία.

ΘΕΜΗΣ ΣΟΥΛΑΝΤΙΚΑΣ
Απο την ΣΦΗΚΑ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σε ρόλο Οιδίποδα ο Τάσος Χωρέμης..!"