ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

24.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis


Με ένα καταπληκτικό φινάλε έκλεισε το Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία, το Σάββατο το βράδυ,20/11/10, στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου. Μία, ακόμα , επιτυχημένη εκδήλωση, διοργανωμένη από το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου και το Σωματείο Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες».
Στη ζωή και το έργο του ποιητή αναφέρθηκαν με σύντομες εισηγήσεις η αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου κ.κ.Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση και Ελένη Συκά –Κοντόζογλου.
Ακολούθησαν οι απαγγελίες από το Βελιώτη ηθοποιό Βασίλη Οικονόμου, αρχαιολόγο και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΘΕ.Α.Μ.Α. (Θεάτρου Ατόμων Με Αναπηρία) του Δήμου Αχαρνών του οποίου υπήρξε ιδρυτής. Στη συνέχεια πήραν τα σκήπτρα οι μουσικοί, το περίφημο ντουέτο «Δύο φίλοι» ,δηλαδή, ο Γιώργος Αραπάκης και ο ηθοποιός, συνθέτης και τραγουδιστής Άρης Τρουπάκης!
Και άρχισε η τελετουργία! «Fun» και οι δύο του Καββαδία τραγούδησαν και απήγγειλαν από στήθους το «Μαραμπού» και άλλα ποιήματά του .Καταπληκτικές ερμηνείες , συνοδευόμενες από ακατάβλητο κέφι , μπρίο και ζωντάνια….
Για ένα δίωρο περίπου κράτησαν μοναδική συντροφιά στο κοινό που ενθουσιασμένο παρακαλούσε να μην τελειώσει η «μυσταγωγία»!..
Μικρούτσικος ,Ξέμπαρκοι ,Σπανός, Γκαιφύλιας και Αραπάκης οι συνθέτες που ακούστηκαν και έτερψαν με τις νότες τους…
Ευτυχώς , σε τίποτα δεν επηρέασε την ωραία βραδιά η έκτακτη διαφοροποίηση του προγράμματος, την τελευταία στιγμή, λόγω της δικαιολογημένης απουσίας και ως εκ τούτου της μη προσέλευσης του συγγραφέα και κύριου ομιλητή κ. Βαγγέλη Σακκάτου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΒΒΑΔΙΑ"