Προχθές 22 Νοεμβρίου ε.ε. επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους οι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως μας προσκυνητές, οι οποίοι με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Διονύσιο επισκέφθηκαν αυτούς από της 15ης τρέχοντος μηνός.
Πλημμυρισμένοι από την χάρη των Ιερών Προσκυνημάτων, ιδιαιτέρως του Φρικτού Γολγοθά, του Παναγίου Τάφου και του Θεοδέγμονος Σπηλαίου της Βηθλεέμ, λουσμένοι στα Ιορδάνεια νάματα και μάλιστα στον συγκεκριμένο τόπο της Βαπτίσεως του Χριστού, αναβαπτισμένοι στην πίστη και ενισχυμένοι από τις πλούσιες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’, ο οποίος τους επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή κατά την εκεί άφιξή τους αλλά και στην Γιάφα (Ιόππη) κατά την αναχώρησή τους, γύρισαν στα σπίτια τους μεταφέροντας τις ευλογίες στον χώρο τους και συνεχίζοντας τον αγώνα τους με ανανεωμένες τις πνευματικές τους δυνάμεις.
Η προσκυνηματική επίσκεψη πιστών Χριστιανών από την Ιερά Μητρόπολή μας με τον Ποιμενάρχη τους στους Αγίους Τόπους δεν αναβάπτισε μόνον αυτούς στην πίστη, αλλά ενδυνάμωσε και παρηγόρησε ηθικά και υλικά (δια της Ιεραποστολικής τους συνδρομής) τους εκεί ενασκούμενους Πατέρες και αδελφούς μας, οι οποίοι κυριολεκτικά θυσιάζονται υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και του Ελληνισμού;, σαν άλλοι σύγχρονοι ακρίτες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΤΟΠΩΝ."