Το Μνημόνιο και το DNA του ΠΑΣΟΚ

23.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Π.Μπεγλίτης: "Πρέπει να διαπραγματευτούμε. Δεν είμαστε σε μια λογική ότι παίρνουμε και αποδεχόμαστε το οτιδήποτε."
Tελικά, το περίφημο DNA του ΠΑΣΟΚ αντέχει ή δεν αντέχει να βγάλει μέχρι τέλους τον ανήφορο του Μνημονίου;
Η Λούκα Κατσέλη αντέδρασε και παζαρεύει μεχρις εσχάτων με την τρόικα, τρεις βουελυτές με ηχηρή παρουσία – οι κ.κ. Φλωρίδης, Καρτάλης και Αλευράς – ζήτησαν αλλαγή πλεύσης με κοινό άρθρο τους στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο, δημοσίως ή μη, για «ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου».
O αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης: Τόνισε ότι η "πρώτη, εθνική προτεραιότητα είναι να διασωθεί η χώρα και να μη χρεοκοπήσει", και πρόσθεσε: «Πρέπει να διαπραγματευτούμε. Δεν είμαστε σε μια λογική ότι παίρνουμε και αποδεχόμαστε το οτιδήποτε. Και πιστεύω ότι σωστά όλοι οι υπουργοί και όχι μόνο η υπουργός Εργασίας Λ.Κατσέλη - όλοι διαπραγματεύονται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας, προς όφελος της εθνικής προσπάθειας που καταβάλουμε όλοι.»
Σε ό,τι αφορά ένα από τα επίμαχα θέματα της τρέχουσας, σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, τις ΔΕΚΟ, ο κ. Μπεγλίτης έβαλε ως «κόκκινη γραμμή» τη μη απώλεια θέσεων εργασίας. Ειδικά, δε, για τις ΔΕΚΟ του υπουργείου Αμυνας – ΕΒΟ, ΕΑΒ, Ελληνικα Αμυντικά Συστήματα – που έχουν χρέη άνω των 2,8 δισ. ευρώ και απασχολούν πάνω από 4.500 εργαζομένους έδειξε την οδό των μετατάξεων: «Το πλεονάζων προσωπικό», είπε, «θα μεταταγεί σε άλλους χώρους δουλειάς του τομέα της Αμυνας, όπου όντως έχουμε ανάγκες». Οσο για τις αμοιβές ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι θα υπάρξει σαφώς «εξισορρόπηση και κοινωνική δικαιοσύνη» - δηλαδή, μείωση των αμοιβών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ σε επίπεδα που θα προσεγγίζουν τις σαφώς χαμηλότερες αμοιβές του στενού δημόσιου τομέα.
Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε και στο ζητούμενο της πολιτικής συναίνεσης μέσα στην πολύ κρίσιμη οικονομική και κοινωνική περίοδο που διανύουμε τονίζοντας ότι «η συναίνεση δεν αποτελεί απλώς πολιτικό στόχο για την κυβέρνηση, αλλά την θεωρεί ευθύνη της».

Πηγή:ellispoint
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το Μνημόνιο και το DNA του ΠΑΣΟΚ"