Στις 4 Οκτωβρίου 2009 οι Έλληνες κληθήκαμε να επιλέξουμε Κυβέρνηση με προφανή κριτήρια την αξιοπιστία, την ικανότητα διακυβέρνησης, το πρόγραμμα, την εντιμότητα, την αλήθεια.

Την αλήθεια είχε επιλέξει ο Κώστας Καραμανλής, όχι ως πολιτική τακτική αλλά ως θεσμική υποχρέωση, να αποτελέσει το βασικό συστατικό της προεκλογικής περιόδου.

Είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση της οικονομίας και είπε την αλήθεια για τις δύσκολες ημέρες που έρχονταν. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική. Ακούσαμε για το περίφημο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών αλλά και για την κρίση που ήταν δήθεν ελληνικό φαινόμενο για να δικαιολογήσει ο Καραμανλής τα αδικαιολόγητα. Δυστυχώς, ένας χρόνος έφτασε για να μείνει η σημερινή Κυβέρνηση στην ιστορία για την
αναξιοπιστία της και την παραποίηση της αλήθειας.

Προεκλογικά, έλεγαν ότι «τα λεφτά υπάρχουν». Στο «Έθνος της Κυριακής» την 4/10/2009 ο κ. Παπανδρέου έλεγε: «…Πράγματι, όλοι γνωρίζουν πως η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ωστόσο επαναλαμβάνω πως αυτό σε τίποτα δεν αναιρεί τις δεσμεύσεις μας. Αυτές θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.»

Μετεκλογικά, έλεγαν «θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτά στα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουν παρασιτικά εις βάρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» (Γ. Παπανδρέου, Ζάππειο 14/12/09). Τελικά σήμερα τα λεφτά τα βρίσκουν
στους ευσυνείδητους πολίτες και όχι στα κυκλώματα τα οποία κατήγγειλαν.

Προεκλογικά, υπερασπίζονταν τη γενιά των 700 ευρώ: «μιλάει απόψε η Αθήνα των ανέργων, της γενιάς των 700 ευρώ, της γενιάς των stage και της ανασφάλιστης εργασίας…» (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα, 4.6.09).

Μετεκλογικά, μείωσαν τον κατώτατο μισθό στα 592 ευρώ, και τα παιδιά των stage τα έχουν ήδη στείλει στην ανεργία, για να προστεθούν στους προηγούμενους άνεργους.

Προεκλογικά, δεσμεύονταν ότι δεν θα αυξήσουν τον ΦΠΑ (Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου 74η ΔΕΘ).

Μετεκλογικά, αύξησαν όλους τους συντελεστές ΦΠΑ.

Προεκλογικά, έλεγαν ότι θα αυξήσουν τα επιδόματα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, μια δαπάνη ύψους 3 δισ. ευρώ (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ).

Μετεκλογικά, στον προϋπολογισμό έχουν εγγράψει μόνο 100 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη προεκλογική εξαγγελία θα χρειαστούν περίπου 30 χρόνια.

Προεκλογικά, ήταν αντίθετοι με το πάγωμα των μισθών: «Είναι δυνατόν να μας βρίσκει σύμφωνους μία ατζέντα η οποία βασίζεται σε πάγωμα μισθών;» (Γ. Παπακωνσταντίνου, 7/9/2009, Ρ/Σ «9,84»), και «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανένας όταν μια οικονομία είναι σε ύφεση είναι να παγώσει τους μισθούς» (Γ. Παπακωνσταντίνου, 8/9/2009, «Alter»).

Μετεκλογικά, μείωσαν αρχικά κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ μείωσαν και κατά 12% όλα τα επιδόματα στο δημόσιο τομέα.

Προεκλογικά, υπεραμύνονταν της πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μετεκλογικά, κατάργησαν το φιλικό για το περιβάλλον μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, διατηρώντας όμως τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Προεκλογικά, χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το πακέτο αγροτικών αποζημιώσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσω ΕΛΓΑ και ζητούσαν τουλάχιστον τα διπλάσια.

Μετεκλογικά, όταν οι αγρότες βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους με εντονότερα προβλήματα δεν τους δόθηκε ούτε 1 ευρώ.

Προεκλογικά, δεσμεύονταν περί αξιοποίησης των «άριστων και όχι των αρεστών» (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στα Ιωάννινα, 08/03/09).

Μετεκλογικά, οι περισσότεροι Γενικοί – Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων αλλά και Περιφερειάρχες είναι κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πολλοί έχουν διατελέσει βουλευτές ή έχουν διεκδικήσει βουλευτική έδρα.

Ποιος φταίει για αυτά; Μόνο όσοι τα έκαναν δεν φταίνε. Φταίει η κρίση, φταίει το ΔΝΤ, φταίει το μνημόνιο, φταίει η Νέα Δημοκρατία, φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Σε λίγο θα μας απαγγείλουν στίχους του Κώστα Βάρναλη για να μας πουν: «Φταίει το ζαβό το ριζικό μας, φταίει ο Θεός που μας μισεί, φταίει το κεφάλι το κακό μας, φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί».



Πηγή : onned-korinthias.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Από τις 100 ημέρες εξόδου από την κρίση στις 365 ημέρες αναξιοπιστίας - Γράφει ο Π.Πέππας, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κορινθίας"