«Λουκέτο» σε περίπου 100 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται με την έναρξη της νέας χρονιάς. Ο λόγος έγκειται στην επιθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα «καλλικρατικού» τύπου πρότυπο και στην εκπαίδευση πέραν της αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας έχουν μπει σχολεία σε όλο το μήκος και το πλάτος της ελληνικής επικράτειας που απασχολούν εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις, ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των κατοίκων δεν δικαιολογεί λειτουργία σχολικού συγκροτήματος.
Μάλιστα, έπειτα από έρευνα του Υπουργείου, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν δύο ή τρία σχολεία σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων με το καθένα να απασχολεί 50 μαθητές. Σύμφωνα με το Υπουργείο, αυτά θα είναι και τα σχολεία που θα συγχωνευτούν κατά προτεραιότητα.
Παράλληλα, ένας σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει το μέλλον σχολικών συγκροτημάτων είναι ο αριθμός των μαθητών που θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 10, στις μη ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης καταγγέλλει πως η κυβέρνηση, μέσω τρόικας, θέλει να ανεβάσει τον αριθμό των «λουκέτων» σε περίπου 300.

πηγή: stifora.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Λουκέτο" σε 100 σχολεία λόγω... "Καλλικράτη" στην εκπαίδευση"