Ο δικηγόρος Κώστας Γιώτης την περασμένη εβδομάδα ξεκαθάρισε οτι δεν εγκαταλείπει την προσπαθειά του για τον δήμο Κορινθίων.
Το γεγονός ότι κατάφερε να περιορίσει την διαφορά με τον Αλέκο Πνευματικό παρά τα τόσα εσωτερικά προβλήματα του δίνουν την δυνατότητα να μείνει στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης και να κάνει θεσμική αντιπολίτευση έχοντας ως στόχο να κερδίσει το 2014 τον μεγάλο δήμο της Κορίνθου που είναι και όνειρο και στόχος του.
Οι πρώτες του κινήσεις με βάση αυτή την προοπτική άρεσαν και μπορούμε να πούμε ότι μετεκλογικά κέρδισε εντυπώσεις τις οποίες έχει ανάγκη για να μπορέσει να κρατήσει την παραταξή του ενωμένη και να την διευρύνει κιόλας.
Αναμένεται λοιπόν να έχουμε μαγάλες μάχες στο νέο δημοτικό συμβούλιο..
Μάχες που θα έχουν και πολιτικό αλλά και προσωπικό ενδιαφέρον και για τους δημοσιογράφους και για τους πολίτες.
Οσο πιο καλή και πιο οργανωμένη είναι η αντιπολίτευση τόσο καλύτερη αναγκάζεται να γίνει η συμπολίτευση.
Η αποφασιστικότητα του Κώστα Γιώτη να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αντιπαρατεθεί εφ’ όλης της ύλης στον Αλέκο Πνευματικό με προοπτική την επόμενη τετραετία, θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την προηγούμενη τετραετία ο κ. Γιώτης έκανε χαλαρή (έως αδιάφορη) αντιπολίτευση, όπως επίσης και αποσπασματική. Τώρα όμως είναι αποφασισμένος, κυριολεκτικά, να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και ξεκαθαρίζει ότι θα ελέγχει το έργο της Δημοτικής Αρχής σε καθημερινή βάση.
Ενώ λοιπόν την προηγούμενη τετραετία ο Πνευματικός δέχθηκε πίεση ουσιαστικά μόνο από την Κίνηση Πολιτών, σύντομα θα κληθεί να λειτουργήσει με μια πολυπληθή δημοτική ομάδα στην αντιπολίτευση, ο αρχηγός της οποίας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για να γίνει Δήμαρχος.
Την προηγούμενη τετραετία η αντιπολίτευση...διαλύθηκε μόλις έχασε οι σύμβουλοι της μειοψηφίας..έβγαζαν ο ένας το μάτι του άλλου σχεδόν καθημερινά..!
Ο ίδιος ο κ. Γιώτης βγαίνοντας σε τηλεοπτικό παράθυρο στην εκπομπή «Ζούγκλα» είπε χαριτολογώντας ότι οι Κορίνθιοι θέλουν τον Δήμαρχό τους… να έχει πρώτα τρεις ήττες πριν τον εμπιστευτούν.
Σε κάθε περίπτωση το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτό θα κάνει και την συμπολίτευση περισσότερο προσεκτική, ίσως και περισσότερο ανοικτή και ανεκτική στη συναίνεση και την κοινή προσπάθεια.
Ο κ. Γιώτης ξεκινά την νέα του προσπάθεια έχοντας μαζί το σύνολο των υποψηφίων που κατέβασε τον Νοέμβριο.
Είναι σίγουρο οτι θα διαμορφώσει καλύτερες σχέσεις με το κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που δεν τον στήριξε αλλά και βάσιμα θα ελπίζει στην φθορά της 8ετίας πλέον του Αλέκου Πνευματικού.
Απο την στιγμή που βρήκε την εσωτερική δύναμη να αντέξει την ήττα αυτή και να πάει στο δημοτικό συμβούλιο με αξιώσεις να κριθεί είναι πλέον στο χέρι να πείσει τους Κορίνθιους ότι είναι η επόμενη λύση και μάλιστα μία λύση που έχει συνέπεια και προοπτική.
Θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε στην νέα αυτή πολιτική του περίοδο αλλά και θα περιμένουμε πέρα απο όλα τα άλλα μία δημιουργική αντιπολίτευση για την κοινωνία..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ραντεβού το 2014 δίνει με τον Πνευματικό ο Κώστας Γιώτης"