Προσχηματική είναι, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της κυβέρνησης η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα των διατάξεων – «γκιλοτίνα» του μνημονίου, μέσω των οποίων δεν πρόκειται να.. αλλά ήδη έχει μπει «ταφόπλακα» στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν. Δ. Γιάννης Βρούτσης, χθες, με αφορμή το υπό εξέλιξη σήριαλ των δήθεν προσπαθειών βελτίωσης του όρου της συμφωνίας με την τρόικα από την υπουργό Εργασίας, για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε οξεία κριτική στους ρητορικού χαρακτήρα χειρισμούς της κ. Λούκας Κατσέλη σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα αποσκοπούν μόνο σ τον εντυπωσιασμό. Η Ν .Δ. υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια διάσωσης των ελληνικών επιχειρήσεων, δεν αποτελούν οι μισθοί αλλά οι διογκωμένες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα πρέπει σταδιακά να μειωθούν.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν. Δ., βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ορθά υποστήριξε ότι «η μάχη που φαίνεται να διεξάγεται για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ανάμεσα σε συνδικάτα εργαζομένων, τους εργοδότες και την κυβέρνηση, έχει τελειώσει πριν ακόμη ξεκινήσει, εδώ και 6 μήνες». Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι προβλέψεις του μνημονίου για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση με την τρόικα και έχουν τεθεί σε ισχύ. (το άρθρο συνεχίζεται με αναλυτικά στοιχεία για τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση με την τρόικα…)…. .. Μέσω του κ. Βρούτση, η Ν. Δ. διευκρινίζει ότι στηρίζει τον θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων. Υπερασπίζεται την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) και εκτιμά ως θετική τη λειτουργία του κατώτερου μισθού των 739,5 ευρώ στην αγορά εργασίας, επειδή εξασφαλίζει στοιχειώδη αμοιβή αξιοπρέπειας για τους εργαζομένους και συνακόλουθα κοινωνική συνοχή.


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΝΔ : «Η κυβέρνηση δίνει ... μάχη, αφού υπέγραψε την παράδοση""