Η ΝΔ επιβεβαιώνεται καθημερινά

10.12.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Τη μάχη για την έξοδο της χώρας από τις συμπληγάδες που συνθλίβουν την οικονομία και κατ’ επέκταση τον ελληνικό λαό, δίνει καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς.

Θέτοντας εαυτόν αλλά και το κόμμα του στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, προτείνει συνεχώς μέτρα απεγκλωβισμού, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, η οποία μετά από σωρεία λαθών «έθαψε» την ελπίδα της ανάπτυξης.

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων, όπως αυτή με τους πρέσβεις των μελών χωρών της Ε.Ε., τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και τον αρμόδιο Επίτροπο για την Οικονομία Όλι Ρεν, ο κ. Σαμαράς επιμένει στην ανάγκη υιοθέτησης αναπτυξιακών μέτρων και εξηγεί γιατί οι προτάσεις της ΝΔ αποτελούν το μοναδικό δρόμο εξόδου από την κρίση.

Η οικονομική αναποτελεσματικότητα, οι αντιαναπτυξιακές αδυναμίες και η κοινωνική αδικία που δημιουργείται από τις επιταγές του Μνημονίου και την επιπόλαιη κυβερνητική πολιτική, είναι πλέον αντιληπτά στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Οστόσο, το κυβερνών κόμμα, ως πειθήνιο όργανο υλοποίησης των αποφάσεων του Ταμείου, προχωρά χωρίς πυξίδα σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα και εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ανακόλουθο.

Μέχρι πριν από λίγες ακόμη ημέρες ο πρωθυπουργός διατεινόταν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Οι δηλώσεις όμως του κ. Στρος- Καν περί ευθυγράμμισης παραγωγικότητας και ημερομισθίων, δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας και εμφάνισαν ανακόλουθο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Οι νέες μειώσεις στο εισόδημα των ήδη οικονομικά εξασθενημένων Ελλήνων, που προμηνύει η συνταγή που παρουσίασε ο κ. Καν οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και δικαιώνουν την αντίθεση της ΝΔ για την αμαχητί υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης.

Την αντίθεση της ΝΔ στην προοπτική και νέας μείωσης μισθών και συντάξεων εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς και στον επικεφαλής του Ταμείου, επιμένοντας παράλληλα ότι η αλλαγή πολιτικής είναι μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί τακτική στείρας κριτικής αλλά αντιθέτως συναινεί σε όσα μέτρα οδηγούν στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές. Λέει «ναι» στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό (τα 110 δισ. ευρώ) και φωνάζει «όχι» σε νέα επαχθή μέτρα

Η ορθότητα της υπεύθυνης κριτικής που έχει αναπτύξει η ΝΔ έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, επιβεβαιώνεται καθημερινά, ενώ το μήνυμα για αλλαγή που έστειλαν οι Έλληνες πολίτες στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση είναι αδιαμφισβήτητο.

Όσο και εάν η ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ακόμη και από τον αξιωματούχο του ΔΝΤ, γίνεται για να ενισχύσει το προφίλ της ‘‘κυβέρνησης του μνημονίου’’, η οδυνηρή καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη δεν
αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.

Η αυξανόμενη ύφεση, η υψηλή ανεργία και η εκτίναξη του πληθωρισμού είναι έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε για την αποτελεσματικότητά του», έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του τον Ιούνιου του 2009.

«Είμαστε εδώ επειδή εσείς μας ζητήσατε», είπε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στη Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης είναι προφανές ότι δεν μπορούν πλέον να κρύβονται. Οι πολίτες τους έχουν αντιληφθεί.


Πηγή : Η Γνώμη
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η ΝΔ επιβεβαιώνεται καθημερινά"